Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az a kormány, amely folyamatosan arról beszél, hogy az ellenzék háborúba sodorná Magyarországot és folyamatosan a terrorizmus rémével fenyegeti a magyar társadalmat most olyan tervet vett a fejébe, amit jó lenne minnél előbb elfelejteni.

Sajnos ez nem vicces, ugyanis nem valami kósza államtitkárocska beszélt minderről a terbről, hanem maga Lázár János, Orbán Viktor egyik legfontosabb stratégiai minisztere.

Lázár ugyanis arról beszélt:

 Magyarországon fegyvergyárak fognak épülni

Az építési és közlekedési miniszter a műsorban úgy fogalmazott: „beszéljünk világosan, Magyarországon is fegyvergyárak fognak épülni.

Fegyvergyártás lesz, repülőgép-, harcirepülőgép-gyártás lesz. A lengyelek 10 milliárdért vesznek fegyvereket, tehát egy építőiparos gondolkodhat úgy, hogy ipari csarnokot fogok építeni, csak most fegyvergyáraknak” – idézi a Világgazdaság.

Lázár az interjúban egy rövid geopolitikai kitekintést is tett. A háború óriási kockázat, ha eszkalálódik, netán európai uniós vagy NATO-tagország is belesodródik, az végzetes veszélyt jelentene a teljes magyar és az európai gazdaságnak, és jöhet még másfél, két nehéz év.

„A következő fél évben azt fogjuk nézni, hogy a háború merre billen. Sajnos én azt gondolom, hogy rosszabb irányba” – vallotta be a miniszter.

Lázár egyébként a magyar történelemről szóló könyvekben majd arról szeretne olvasni, hogy Magyarország Orbán Viktor és a Fidesz kormányzásának eredményeképpen visszanyerte a regionális vezető szerepét a harmincas évekre.

Azt gondolom, hogy a 2030-as évekre a vezető-húzó szerepünket vissza tudjuk szerezni, ehhez jó úton haladtunk, erről az ambícióról nem lehet lemondani – vélekedett.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: