Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán hazudik, mert az MSZP háborúellenes, és az élelmiszerár-sapkák megőrzését, sőt kiterjesztését követeli

Orbán Viktor évértékelője nem okozott meglepetést, a korábban is hallott sikerpropaganda elemeit ismételte meg. Kizárólag kormányzásától független tényezőkkel indokolja az országot ért negatív hatásokat.

Felelőssé csak a háborút és az EU-t teszi, saját és kormánya felelősségéről hallgat.

Téves az állítása, hogy a családpolitika sikeres volt, hiszen 2011-hez képest összességében 333 000 fővel csökkent az ország népessége.

Nem igaz az sem, hogy Magyarország megkezdte felzárkózását, hiszen az Európai Unió fejlettségi rangsorában – az egy főre jutó GDP tekintetében, 2010-hez képest változatlan áron számítva – egy hellyel még hátrább is került.

A környező országokhoz képest is rendkívül alacsony a minimálbér.

A 11 évig vissza nem adott 13. havi nyugdíj és a svájci indexálás eltörlésével hatalmas anyagi veszteségek érték a nyugdíjasokat.

A miniszterelnök megint megismételte azt a hazugságát, hogy az ellenzék háborúpárti, noha 2022. március 10-én a parlamentben az MSZP és a többi ellenzéki párt is megszavazta azt az orbáni politikai nyilatkozatot, amely szerint sem katonákat, sem fegyvereket nem küldünk Ukrajnába, és nem engedjük a magyar-ukrán határon keresztül történő fegyverszállítást sem.

Az orbáni hazugsággal szemben az MSZP továbbra is békepárti, és egyértelműen képviseli korábbi álláspontját.

Orbán azon állítása sem helytálló, hogy a hazai inflációt a brüsszeli szankciók okozzák. Az áremelkedés ugyanis már a háború kitörése előtt megkezdődött és jelenleg Magyarországon a legmagasabb.

Döntő oka az orosz-magyar gázszerződés miatti drága gáz, a forint hónapokon keresztül tartó mélyrepülése, az unióval való megállapodás elhúzódása és a kiskereskedelmet sújtó forgalmi típusú különadó.

Az infláció súlyos megélhetési válságot idéz elő, melyet az MSZP az alapvető élelmiszerek áfájának eltörlésével, a kiskereskedelmi különadó megszüntetésével és az élelmiszerár-sapkák megőrzésével, sőt kiterjesztésével kívánja mérsékelni.

Nem igaz tehát Orbán azon állítása sem, hogy az egész ellenzék az ársapkák eltörlését követeli.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: