Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke szerint nemzeti katasztrófa, hogy a Fidesz kormányzása alatt annyival zuhant a magyarországi lakosságszáma, ami eléri Szeged, Miskolc és Makó összlélekszámát.

A gyerekvállaláshoz BIZTONSÁGRA van elsősorban szűkség: biztos megélhetésre, biztos lakhatásra, létbiztonság, jogbiztonság – ezt ajánlja az MSZP, mert a Fidesz ezt nem biztosítja – mondta videójában Komjáthi Imre.

Az MSZP társelnöke szerint a kormány családpolitikájának csődje ez a 333 ezres tragikus szám. A szabadságellenes és a magyar fiatalokat elüldöző Fidesz-kormány káros politikája miatt több, mint félmillió magyar hagyta már itt hazánkat, ment nyugatra.

“A szabadságellenesség, az Európában utolsóelőtti helyeken kullogó alacsony bérek miatt félmilliónál is többen vándoroltak ki hazánkból.

Így minden hatodik magyar újszülött külföldön látja meg a napvilágot és nem Magyarországon. Ez egyértelműen Orbán Viktor és a 135 fideszes képviselő szégyene és felelőssége.

Bár indítottak egy „Gyere haza fiatal!” programot, de az is kudarcba fulladt. Milyen jövőkép az, ahol az összeszerelőüzemek országa mellett az akkumulátorgyárak országának képe rémlik fel” – teszi fel a kérdést Komjáthi Imre.

A családi pótlékot 13 év uralkodás alatt sem emelte a Fidesz, holott az MSZP, az igazi baloldal pártja ezt követeli évek óta: meg kell duplázni a családi pótlékot.

A CSOK és egyéb támogatások elsősorban a felsőközéposztályt célozzák és az egyre növekvő dolgozói szegénységben élőknek nem nyújt valódi segítséget az otthonteremtésben.

Ezzel szemben az MSZP Kormányváltás, korszakváltás! programjában is szerepelt, hogy a CSOK-ot meg kell tartani, de ki kell szélesíteni.

Illetve évente 150.000 lakást szeretnénk felújítani, szigetelni. Továbbá kedvező áron elérhető bérlakásépítési és felújítási programra van szükség, amelyhez jó példát szolgáltatnak a szocialista polgármesterek által vezetett önkormányzatok is.

Az MSZP szerint a gyerekvállaláshoz biztonságra, biztos megélhetésre, biztos lakhatásra, megfelelő színvonalú oktatást biztosító jól fizetett pedagógusokkal és kiszámítható jövőre.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: