Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő véleménye szerint csak a jéghegy csúcsa azoknak a névsora akik a végrehajtó botrány kapcsán a vádlottak padjára kerültek.

Sem Rogán Antal, sem a végrehajtói kar hivatalvezetője sincs ott a vádlottak közt, sőt továbbra is elláthatja feladatát – véli a tárgyaláson hallgatóságként résztvevő Hadházy Ákos. Hozzátette, Varga Judit igazságügyi minisztert is meg kellene hallgatni az ügyben írja a Klubrádió.

A független országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: nem érti, a sajtó miért nem beszél Rogán érintettségéről, valamint megjegyezte, a fent említett korrupciós botrányt

inkább Rogán-ügynek kellene nevezni

A független országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a sajtó elvétve foglalkozott azzal, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter hogyan is kapcsolódhat a “végrehajtó maffia” ügyeihez, és ez nem elég.

Éppen ezért csütörtökön részt vett az ügy tárgyalásán, hogy felhívja a figyelmet arra, szerinte Rogán Antal kabinetminiszternek is a vádlottak padján kellene ülnie.

Elárulta, megtette a feljelentést a Rogán Antalt, feleségét, Rogán Barbarát, valamint Nagy Ádámot érintő koncessziós ügyben. A feljelentéssel kapcsolatban informálták, hogy a nyomozás már folyamatban van, majd lezárták az ügyet anélkül, hogy őt mint feljelentőt a törvény szerint értesítették volna.

Hadházy kifejtette: az ügy kapcsán többször is felmerült a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető politikus neve. Először a Schadl György által „hamis diplomához” juttatott Nagy Ádám kapcsán hangzott el a neve, majd egy vállalkozó jegyezte meg, betegszállítással kapcsolatos koncesszió miatt járt „Tóniéknál”.

Végül egy állami feldolgozócég koncessziójánál, amelyről Schadl és Rogán tárgyalhatott. Egy vallomás szerint el akarták távolítani a cég vezetőit, amelyet a „miniszter asszony” nem hagyott, így Rogán megígérte, ha változás lesz, akkor majd elintézi.

Pénteken 9-kor megkezdődött Schadl György és Völner Pál korrupciós ügyének tárgyalása. Az ügyészség Schadl esetében tíz, Völner esetében nyolc év szabadságvesztést kért, emellett mindkettejüket eltiltanák a közügyektől és a jogi végzettséghez kötött foglalkozástól.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: