Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz eddigi legnagyobb és úgy tűnik legdokumentáltabb botrányában újabb terhelő iratokat talált az RTL.

Már javában tevékenykedett igazságügyi államtitkárként Völner Pál, amikor végrehajtói árverésen megszerzett egy 305 négyzetméteres nyergesújfalui ingatlant – írta meg a házhoz tartozó földhivatali papírok alapján az rtl.hu.

Az előző tulajdonosok 2004-ben vásárolták meg az ingatlant, amire hitelt is felvettek, ám egészen 2012-ig nem volt probléma a törlesztéssel, legalábbis erre vonatkozó adat nincs.

Ekkortól azonban néhány év leforgása alatt egy sor különböző követelés miatt több mint egy tucat végrehajtási jogot jegyeztek be a házra, amelyek összértéke több tízmillió forintra rúgott.

Az egyik ilyen követelő Völner Pál volt, aki 2016-ban, már államtitkári mandátuma alatt jegyeztetett be kilencmillió forint és járulékai értékben végrehajtási jogot.

Rajta kívül több pénzintézetnek, magáncégnek és a helyi önkormányzatnak is tartoztak az előző tulajdonosok, s 2017 elején így aztán elárverezték az ingatlant, amely árverésen Varga Judit korrupcióval vádolt exállamtitkára lett a befutó.

Völner Pál nevére májusban került az ingatlan, de gyorsan túl is adott rajta, ugyanis július végén megvette a Tagba Kft., amelynek egyébként a fia volt az egyik képviseletére jogosult, és később az ő tulajdonába is került.

Így aztán Völnernek az arra az évre szóló vagyonnyilatkozatában sem kellett feltüntetnie az ingatlant, igaz, később a Schadl Györgytől kapott kenőpénzt sem tüntette fel. (Csak sajnálhatjuk, hogy a magyarországi vagyonnyilatkozati formanyomtatványokban nincs kenőpénz rovat – a szerk.)

A tranzakciók egyébként nem ütköztek törvénybe, mindenesetre a Tagba Kft. egyébként néhány héttel a Schadl-Völner ügy kirobbanása előtt vált meg az ingatlantól.

A cégnél hárommillió forintot vettek zár alá a nyomozók a botrány kirobbanása után, ez a jegyzett tőkéjével megegyező összeg.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

„Kártyavárként omolhat össze a rendszer”, ha Karácsonyék mintapere győz a bíróságon

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, egy friss sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy a Fővárosi Önkormányzat a mai napon jogi lépéseket tesz a szolidaritási hozzájárulással kapcsolatos, jogellenesnek...

Kést rántott egy idős nő Orbán Viktor születésnapján

Csak úgy áradt a keresztényi szeretet a szentmisén. A Gulyáságyú Média hírportál beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást kezdeményezett egy idős nő ellen, aki...

Újabb adóemelést jelentett be a kormány – sokaknak fog fájni

A 2024-es esztendőre szóló adócsomagot benyújtotta a kormány - értesült a HVG. Ezt az új intézkedést sokan kormányzati megszorítócsomagként értékelhetik, mivel számos területen érinti a...