Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Miniszterei visszahívásával az Orbán-kormány beismerte, hogy az adófizetői pénzből kéretlenül létrehozott egyetemi vagyonkezelő alapítványok kizárólag a közvagyon kilopását, egyben az a fölötti közvetlen politikai ellenőrzést szolgálták.

Helyes, ha a kuratóriumokban nem lesznek pozíciókba bebetonozott miniszterek – ki sem kellett volna nevezni őket –, egyúttal a Párbeszéd követeli:

a kormány fogadja el képviselője, Mellár Tamás összeférhetetlenségi szabályokat is szigorító törvényjavaslatát, és állítsa helyre az egyetemek teljes autonómiáját, független, transzparens működését.

A bejelentett energetikai tervek elengedhetetlenül szükségesek, kivált azok után, hogy az elmúlt 13 évben az Orbán-kormány nem gondolt semmit a zöldpolitikáról, nem tett semmit a fenntarthatósági átállás érdekében, ehelyett minden erejével erősítette az orosz fosszilis energiának való kitettségünket.

Továbbra is csak szavak vannak cselekvés nélkül: a szélerőmű-tilalom feloldását például tavaly nyár óta ígérgetik, anélkül, hogy bármit változtattak volna, pedig egy tollvonással eltörölhetnék.

A kormány erőltetett iparfejlesztési stratégiája pedig zöld és energetikai szempontból egyaránt tévút.

Ha az Orbán-kormány komolyan gondolja az energetikai átállást, akkor azonnal vizsgálja felül a magyar energiafogyasztást harminc százalékkal megnövelő, súlyosan környezetromboló akkumulátorgyártási stratégiáját.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: