Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Miniszterei visszahívásával az Orbán-kormány beismerte, hogy az adófizetői pénzből kéretlenül létrehozott egyetemi vagyonkezelő alapítványok kizárólag a közvagyon kilopását, egyben az a fölötti közvetlen politikai ellenőrzést szolgálták.

Helyes, ha a kuratóriumokban nem lesznek pozíciókba bebetonozott miniszterek – ki sem kellett volna nevezni őket –, egyúttal a Párbeszéd követeli:

a kormány fogadja el képviselője, Mellár Tamás összeférhetetlenségi szabályokat is szigorító törvényjavaslatát, és állítsa helyre az egyetemek teljes autonómiáját, független, transzparens működését.

A bejelentett energetikai tervek elengedhetetlenül szükségesek, kivált azok után, hogy az elmúlt 13 évben az Orbán-kormány nem gondolt semmit a zöldpolitikáról, nem tett semmit a fenntarthatósági átállás érdekében, ehelyett minden erejével erősítette az orosz fosszilis energiának való kitettségünket.

Továbbra is csak szavak vannak cselekvés nélkül: a szélerőmű-tilalom feloldását például tavaly nyár óta ígérgetik, anélkül, hogy bármit változtattak volna, pedig egy tollvonással eltörölhetnék.

A kormány erőltetett iparfejlesztési stratégiája pedig zöld és energetikai szempontból egyaránt tévút.

Ha az Orbán-kormány komolyan gondolja az energetikai átállást, akkor azonnal vizsgálja felül a magyar energiafogyasztást harminc százalékkal megnövelő, súlyosan környezetromboló akkumulátorgyártási stratégiáját.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Friss részletek derültek a műtőasztalon meghalt nő ügyében: összecserélhettek két üveget

Műtősök és egy szakorvos ellen emeltek vádat Baranyában, mivel sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták át egy beteg feltárt hasüregét a műtőben. A szigetvári kórházban történt a...

Az MSZP szerint a kormány a háziorvosokat kezte el terrorizálni

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben...

Drága árat fizethet: Orbán véletlen elszólta magát

Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő...