Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Több uniós kormány- és államfő társaságában tárgyalt csütörtökön Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

A görög, a horvát, a szlovén miniszterelnök, az osztrák kancellár, valamint a bolgár és a ciprusi államfő társaságában külön találkozón vett részt Brüsszelben, az EU-csúcs helyszínén Orbán Viktor miniszterelnök, ahol a résztvevők Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is tárgyaltak – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A tárgyalásról bővebb részletek nem derültek ki a kommüniké alapján, a kormányfő közösségi oldalán korábban azt írta: Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt Ukrajna számára.

Orbán Viktor azt is hozzátette, hogy támogatjuk az azonnali tűzszünetet a további emberek halálának elkerülése érdekében, Magyarország pedig a béketáborhoz tartozik.

A Népszava információi szerint a találkozón Volodimir Zelenszkij meghívta az ukrán fővárosba, Kijevbe Orbán Viktor miniszterelnököt.

A cikk szerint Orbán Viktor mellett Karl Nehammer osztrák kancellár is jelezte, hogy ezt a kérést lehetetlen teljesíteniük.

Sajtóhírek szerint a szlovák és lengyel vezető viszont közölte: hajlandók lennének arra, hogy országuk vadászgépeket küldjön Ukrajnának.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: