Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A mindennapi élet kerül nagyon sokba.

Brutális drágaságot robbantott rá az országra a Fidesz: a KSH adatai alapján a januári infláció már 25,7%, a nyugdíjas infláció 27,4%, míg az élelmiszerek ára több mint 44%-kal nőtt egyetlen év alatt, ezen belül is 78-80%-kal drágultak az alapvető élelmiszerek.

Az agrárminiszter szerint az árstop gond nélkül kivezethető, a gazdaságfejlesztési miniszter szerint az inflációkövető bérek miatt gyorsulhat a drágulás, a miniszterelnök elzárkózik az áfacsökkentés elől.

Hónapok óta magyarázza a kormány, hogy miért magas az infláció, sőt, már jósolnak is, hogy mikor lesz alacsonyabb. Egyet nem hallani, hogy tesznek-e bármit az infláció megfékezéséért.

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta, hogy az „áfacsökkentés nem árcsökkentést hoz, hanem a kereskedelmi haszon növekedését”. Ehelyett az igazság az, hogy a világrekord áfán jó sokat keres az állam.

Teljesen nyilvánvaló, hogy ezért nem érdekelt a csökkentésében. A tervezetthez képest 100 milliárd forinttal több pénzt szedett be a kormány tavaly a 2022 nyarán megemelt kiskereskedelmi különadóból, és közel 1400 milliárd forinttal többet áfából!

Ezért mondjuk mi, szocialisták: nem az árstop hajtotta föl az élelmiszerek árát, hanem a brutális orbáni büntetőadók!

Éppen ezért az MSZP továbbra is fenntartja azt a javaslatát, hogy legyen 0% az alapvető élelmiszerek áfája, és el kell törölni az inflációt növelő kiskereskedelmi büntetőadót! Nem az árstopot kell kivezetni, hanem az adószabályokat kell megváltoztatni!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Pataky Attila gyakorlatilag szerelmet vallott Orbánnak

Pataky Attila, az Edda Művek együttes frontembere, exkluzív interjút adott a Mandinernek, ahol nyíltan beszélt az őt ért kritikákról, a földönkívüli élet létezéséről, a...

Tragikus adatokkal ált elő Dobrev Klára

Az árakban az első, a bérekben az utolsó helyre került Magyarország az elmúlt 13 évben Európában – mondta a DK árnyék-miniszterelnöke szombati online sajtótájékoztatóján. Dobrev...

Orbán sötét boszorkánykonyhája újra ontja a szemetet: Itt a Fidesz sötét kampánya

A kormánypropagandát a jelek szerint Karácsony Gergely egy mondatára futtatják fel. A Fidesz egy "figyelemfelhívó" kampányt indít - jelentette ki a párt kommunikációs vezetője Hollik...