Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábbi ígérete ellenére, akár hónapokat is kell várni a hatósági áras tűzifára.

A kormány megint a nehéz helyzetben lévőket hagyta cserben. Az MSZP szerint valódi segítséget jelentene a családoknak, ha a kormány 5 százalékra csökkentené a tűzifa, a brikett, a vezetékes és PB-gáz, valamint az egyetemes villamosenergia- és földgázszolgáltatás áfáját.

Gulyás Gergely egy szeptemberi kormányinfón azt ígérte, nem lesz hiány olcsó tűzifából, aki szeptemberben rendel, annak a fűtési szezon elejére lesz is.

A valóság azonban az, hogy idén februárban kapnak tűzifát azok, akik még tavaly októberben rendeltek. Úgy tűnik tehát, hogy ez csak egy üres ígéret maradt, és nem mindenki számára biztosított az otthon melege.

Az MSZP politikusai januárban negyedik alkalommal mentek Győrtelekre szociális tűzifát pakolni, ahol első kézből értesültek arról, hogy sokaknak milyen komoly problémát okoz a tűzifa. Rengetegen arra kényszerülnek, hogy még a hulladékot és a műanyagot is elégessék azért, hogy ne fagyjanak meg a rosszul szigetelt otthonaikban.

Az MSZP szerint az lenne valódi segítség, ha a mostani 27 százalékról 5 százalékra csökkentené a kormány a tűzifa, a brikett, a vezetékes és PB-gáz, valamint az egyetemes villamosenergia- és földgázszolgáltatás áfáját.

Ez az adócsökkentés egy család számára már az idei fűtési szezonban is több tízezer forint megtakarítást jelenthet!

Az MSZP kormányzása alatt csökkent a távhőszolgáltatás áfája 5 százalékra, ha ezt az adócsökkentést, akkor meg lehetett tenni, akkor ennek most sincs akadálya!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Mindent feltesznek egy lapra Orbán ellen – Egy hetes tüntetéssorozat indul

A Tanítanék Mozgalom az Egységes Diákfronttal tüntetést szervez a bosszútörvény elfogadásának megakadályozása érdekében, közölték közleményben. A 24.hu szerint a Tanítanék Mozgalom a Kossuth téren tervez...

Ilyen katasztrófális állapotban van az egészségügy – tízezrek olvasták a kétségbeesett gyermeksebész üzenetét

163 gyermeket volt kénytelen egyetlen nap alatt ellátni a budapesti Szent János kórház gyermeksebészete. A budapesti Szent János Kórház gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeleti szolgáltatásai Észak-...

Fontos változás az autósoknak: Megváltozik jövőre a gépjárműadó is

A gépjárműadót jelenleg két egyenlő részletben kell befizetni, március 15-ig és szeptember 15-ig. Azonban a 2024-es év jelentős változásokat hoz ezen szabályozásban. A magyar kormány...