Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz botrányba keveredett politikusa eddig hallgatott, most azonban közleményt adott ki amely a kormányközeli Origó-n jelent meg.

A politikus nyilatkozatát változtatás nélkül közöljük:

2021. augusztus 25-én a Blikk című lap mind nyomtatott, mind online változatban cikket és engedélyem nélkül készített fotókat, hamis állításokat közölt rólam és ezzel véleményem szerint megsértette a személyiségi jogaimat és a magánélethez való jogomat.

A nyilvánosságot tájékoztattam, hogy jogi eljárásokat indítok az ügyben.

Miután a lap a rólam közölt, magántermészetű fotókat és tartalmakat felszólításra nem távolította el, pert indítottam és további jogi lépéseket tettem.

2021 decemberében megszületett a Fővárosi Törvényszék jogerős ítélete, amely a három engedély nélkül készített kép eltávolítására és szóbeli elégtételre kötelezte a Blikk-et, ennek a lap eleget tett.

2022. december 29-én megegyezésre jutottam a lappal, hogy a további jogsértésektől tartózkodik és saját cselekménye miatt sérelemdíjat fizet számomra.

Erre tekintettel a személyiségi jogaim megsértése miatt indítható keresettől vele szemben lemondok. Magyarországon a magánszféra sértetlensége mindenkit megillet.

Budapest, 2023. február

dr. Szájer József


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: