Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ugye, nem érted a rendszert? Leegyszerűsítem.

Ha csóró vagy, megdöglesz. Nem. Nem kell hajléktalannak lenned. Nem.

Egyszerűen nem kapsz időpontot az állami kórházban még vizsgálatra sem. Még arra sem.
A gyereked karrierje az, hogy közmunkás lesz, vagy a fideszes bunkó cselédje.

Jobb esetben a „Szabó bakter tehénpásztora”. Tudod, mennyi nyugdijad lesz? Eszel, vagy fűtesz. Ennyi. Csak a slepp számít, te nem.

Mindegy, hogy pedagógus, ápolónő, vízóraleolvasó, vagy rendőr vagy.
Az utóbbit is csak addig használják, amíg kidobja a csóró melóst a banki árverezett lakásból.

3 millió hitelből 13 millió tartozás, de a 20 millás lakást 5-ért megveszi a bankvezér ‘unokahúga” okosban. Vagy a kapitányé?

Ha cseléd vagy, esetleg napszámos, szolgáló, vagy „köztisztviselői” állásba ültetett miniszoknya, esetleg erdélyből felhozott „Boss öltöny”, akkor is csak használati értéked van.

De, nyugi! Papként is, lelkészként is, hit gyülis prédikatorként is csak használnak, aztán majd eldobnak. Ahogyan médiacelebként is.

Mindegy, melyik kormánypárti, vagy álellenzéki médiában dolgozol, a fizetésed vagy lopott közpénzből jött, vagy a kormányzattól utalt 1,7 milliárdból van. Tudod? Erzsébet, Soros, migráns? Belőlük, a gyülöletkampányból éltél Te is.

Ne szégyeld! Sajnos ez van. Ahogy vállalkozóként is. Vagy a céged adtad el, vagy a lelked. No problem. Értsd meg, ez a rendszer.

Ha csóró vagy, megdöglesz és még a gyerekeidnek sincs esélye a felemelkedésre.
Max, ha a plébános, a polgármester, vagy földesúr …

Hagyjuk!
Ennyi.

Pesten még csakcsak, megyeszékhelyen meg fűtőként, biztonsági őrként, boltosként, de csak ha nem megy túl jól.

Már egy nagyapádtól örökölt borospince is zsákmány lehet a fényes öltönyös bunkó urfiknak, S egy jól menő étterem vörös posztó, egy építési vállalkozás pedig az ellopandó gyémánt.

Egyelőre. Aztán, idővel, majd, ingó, ingatlan, cég, pincészet, becsület, gerinc, mind-mind visszakerül a helyére. Igen. Meg Ezek is. A stadionokba.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Friss részletek derültek a műtőasztalon meghalt nő ügyében: összecserélhettek két üveget

Műtősök és egy szakorvos ellen emeltek vádat Baranyában, mivel sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták át egy beteg feltárt hasüregét a műtőben. A szigetvári kórházban történt a...

Az MSZP szerint a kormány a háziorvosokat kezte el terrorizálni

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben...

Drága árat fizethet: Orbán véletlen elszólta magát

Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő...