Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor egy kókler. Méghozzá az a fajta aki belemond dolgokat a világba, amik éppen ott és akkor jól hangzanak. Csak minden alkalommal úgy jár mint az egyszeri kocsmai tódító: ha az ember igazán belegondol rádöbben, hogy egy szava sem igaz.

Orbán Viktor nyugdíj ügyben előadott mondataival csak annyi a probláma, hogy semmi nem stimmel vele. Év elején emeltek valamennyit, de bőven az infláció alatt – pedig törvény van arról, hogy minimum az infláció mértékének megfelelően kellene.

Miért fontos ez? Sok olvasót már itt elvesztettem mert csúnya “Csehszlovák” szó az infláció, de elmagyarázom egyszerűen. Ha azt mondjuk hogy a forint kevesebbet ér 30%-al vagyis kevesebb dolgot tudunk belőle vásárolni, az semmiben sem másabb annál, mintha egy álmos reggel a munkahelyi főnök közölné velünk, hogy mostantól 200 ezer forint helyett csak 140 ezer forintot fizet a munkánkért.

Egy szó mint száz, ha akkor amikor 40%-al többe kerülnek átlagosan az élelmiszerek és Orbánék adnak 15 ezer forintot, akkor meglopják a nyugdíjasokat. Azokat akik a legkiszolgáltatottabbak a kormánynak. De Orbán egy zseni. A nyugdíjasok meglopását úgy közli, hogy közben ad. Csak kevesebbet, mint járna.

Ugyanez a helyzet a 13. havi nyugdíjjal. Az MSZP bevezette ezt az intézkedést (Orbán akkoriban 14. havi nyugdíjat is igért), mert igazságtalan volt az akkori nyugdíjrendszer. A világválság miatt azonban kénytelen volt az MSZP átmenetileg felfüggeszteni ezt a jóléti intézkedést.

Sajnos azonban történt egy kormányváltás és Orbánék nem vezették vissza 7 éven át a 13. havi nyugdíjat, ami pedig járt volta.

Most Orbán 10 év lemaradással elkezdett újra kampányolni a 13. havi nyugdíjjal, pedig ez éppen ugyanaz mint a januári emelés. Meglopta a magyar nyugdíjasokat 10 évnyi nyugdíjjal, de ájtatatos képpel adakozásnak állítja be a lopást.

Ebből lett elege az MSZP elnökének Komjáthi Imrének, aki Orbán propagandaposztja alatt erre a tényre hívta fel a figyelmet:

Számolja ki mindenki, mennyit vett el tőle a Fidesz!

2011. és 2020. között nem kaptak a nyugdíjasok 13. havi juttatást, 2021-ben pedig csak 1 hetit adott nekik az Orbán-kormány. Csupán a választás előtt adtak ismét 13. havit.

Ez azt jelenti, hogy minden egyes nyugdíjasnak legalább egymillió forinttal tartozik a Fidesz-kormány a majd’ 11 éven át elmaradt 13. havi juttatás miatt.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: