Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Blikk kérdezi, szívesen válaszolok – írta közösségi oldalán Vágó István a DK korábbi elnökségi tagja, aki írásában magyarázatot adott arra, miért nem vállalta továbbiakban a vezető tesületi tagságot a Demokratikus Koalícióbna.

2010 tavaszán jött az Orbán-kormány, és mivel nem volt titok, hogy nem az ő nótájukat fújom, az akkori főnökeim (talán nem függetlenül az ő főnökeiktől) az év végén már ki is rúgtak a TV2-től (ezt nevezik a lakájmédiában a „bukásomnak”).

A következő évben nyugdíjas lettem, azaz szabad ember. Azt csinálhattam, amit akartam.
Hogy mit akartam? Segíteni azoknak, akik el akarták kerülni, hogy oda jusson az ország, ahol most tart. Csatlakoztam az akkor alakult DK-hoz.

Lelkes amatőr voltam, ahogy most is az vagyok. De idővel a DK 1%-os pártból előbb 5, aztán 15, mostanra pedig 20%-os párt lett a választani tudók körében, és eközben olyan felkészült, profi politikusok is csatlakoztak hozzánk, akiknek – úgy érzem – inkább helyük van a párt elnökségében, mint egy amatőrnek.

Ja, és közben elmúltam 62 éves, amennyi akkor voltam, amikor DK-s lettem. Ma 12 évvel vagyok idősebb… Bevallom, kicsit elfáradtam. Budapesten még csak-csak, de vidéken egyre kevesebbet fordulok meg.

Meggyőződésem, hogy új erőkre és profizmusra van szüksége az ellenzék vezető pártjának. Ezért kértem elnökségi tagtársaimat és az elnököt is, fogadják el, hogy egy ilyen személynek adjam át a tagságtól kapott mandátumomat.

Akárki kerül is a helyemre, jó munkát, sok sikert kívánok neki, az egész elnökségnek, a Demokratikus Koalíciónak.

Köszönöm barátaimnak az eddigi bizalmat, és ígérem, továbbra is ahol tudok (önkormányzati képviselőként vagy a DK TV szereplőjeként), és amennyire erőmből telik, számíthatnak a segítségemre.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: