Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Magyarország 2023-as költségvetésének módosítását – eddig soha nem látott módon – rendeletben, szinte az 2022-es év utolsó napján hirdette ki a kormány.

A kormánypártok a “rezsivédelem költségvetésének” nevezik, azonban a rendeleti költségvetés alkotással tovább nő a büdzséfolyamatok átláthatatlansága, amely eddig is probléma volt.

Az új csomag több kiadással, több bevétellel és nagyobb hiánnyal számol: 7-ről 8,5 százalékra nő a központi költségvetés hiánya.

Mondjuk ki az igazságot: a Fidesz képtelen szembenézni a valósággal, ez nem a válságkezelés, hanem a válságokozás költségvetése.

A most közzétett, rendeletileg átírt új költségvetés továbbra is a megszorítás és a bizonytalanság költségvetése, hiszen nem kezeli a mélyülő válságot, nem állítja meg a magyar emberek életszínvonalának egyre jelentősebb romlását.

Továbbra is fizethetjük a rossz kormányzás árát, a Fidesz-felárat, továbbra is számolnunk kell a káros és hatástalan árstopok okozta árstop-inflációval.

A költségvetésbe beleírt új számok nem lesznek tarthatóak, a válság kezelése és az árstop-infláció megállítása sem várható tőle.

A kormánypártok hibája miatt a családok életszínvonala tovább fog romlani, ahogy a hazai kis- és középvállalkozások és önkormányzatok számára is egyre kritikusabb lesz a helyzet.

A Momentum szerint ideje szembenéznie a kormánynak a valósággal és elmondnaia az igazságot: a felelőtlen és korrupt kormányzás miatt mindenki a Fidesz-felárat fizeti és a válság megfékezésére alkalmatlan a rendeleti költségvetés.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Hoppá, mi történhetett?! Novák Katalin Orbán ellen beszélt az ENSZ közgyűlésén

Vagy kommunikációs hiba, vagy szándékosan, de Novák Katalin az oktatás fontosságáról és az iskolák elhanyagolását nevezte a legvégzetesebb hibának az ENSZ közgyülésén, miközben Magyarországon...

Szégyen és gyalázat: Ide jutottunk Orbánék miatt

Az Európai Unió legújabb vagyonfelmérési adatai a magyar háztartások számára semmiképpen sem hoztak jó híreket. A portfolio.hu által közölt jelentés szerint a magyar háztartások nettó...

Lerántotta a leplet Orbánék hazugságáról a szakember: Óriási bajban vagyunk

A kormány elhibázott gazdaságpolitikájáról, az inflációs helyzetről, valamint a felesleges kormányzati beruházásokról is beszélt Vajda Zoltán, a parlament Költségvetési Bizottságának MSZP-s elnöke az ATV...