A kép illusztráció
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Varga László az MSZP elnökhelyettese, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szövetségenek elnöke volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorának esti vendége.

A téma a Völner-Schadl ügy volt és az, hogy az ellenzéki pártok által indítványozott vizsgálóbizottság felállításának miért van fontos szerepe.

Az ellenzéki képviselők közös indítványt nyújtottak be a Parlamentnek a héten a Völner-Schadl-üggyel összefüggésben megállapítható további kormányzati érintettséget vizsgáló bizottság létrehozásáról.

Az MSZP elnökhelyettese szerint az ellenzék eddig is sokat tett a botrányos ügy felderítéséért.

Mint mondta, előző országgyűlési ciklusában ő maga is aláírta azt a kezdeményezést, mely azt indítványozta, hogy Völner ne kaphasson végkielégítést, miután ilyen szintű korrupciós botránynak a részese, ám ezt a kezdeményezést is leszavazták a fideszes képviselők.

Varga László kiemelte, a napokban nyilvánosságra került hangfelvételek azt mutatják, az utóbbi idők egyik legnagyobb korrupciós botrányával állunk szemben, melyben több fideszes képviselő neve is felmerült érintettként.

A szocialista elnökhelyettes elmondta, feljelentést kell tenni minden olyan ügyben, amiben lehet és az ellenzéknek közös erővel kell fellépni a botrány ellen, hiszen a civilek számára is fontos, hogy a végére járjanak az ügynek.

A helyzet súlyosságát az is bizonyítja, hogy Völner a hangfelvételeken arról beszél, hogy vallomásától „meginoghat” pár ember széke, részletezte Varga.

A szocialista politikus továbbá azt is elmondta, a vizsgálóbizottság felállításához szükség van a kormányzati szándékra is, ám kiemelte, az ügy tisztázása a kormány érdeke is.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: