A kép illusztráció
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Varga László az MSZP elnökhelyettese, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szövetségenek elnöke volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorának esti vendége.

A téma a Völner-Schadl ügy volt és az, hogy az ellenzéki pártok által indítványozott vizsgálóbizottság felállításának miért van fontos szerepe.

Az ellenzéki képviselők közös indítványt nyújtottak be a Parlamentnek a héten a Völner-Schadl-üggyel összefüggésben megállapítható további kormányzati érintettséget vizsgáló bizottság létrehozásáról.

Az MSZP elnökhelyettese szerint az ellenzék eddig is sokat tett a botrányos ügy felderítéséért.

Mint mondta, előző országgyűlési ciklusában ő maga is aláírta azt a kezdeményezést, mely azt indítványozta, hogy Völner ne kaphasson végkielégítést, miután ilyen szintű korrupciós botránynak a részese, ám ezt a kezdeményezést is leszavazták a fideszes képviselők.

Varga László kiemelte, a napokban nyilvánosságra került hangfelvételek azt mutatják, az utóbbi idők egyik legnagyobb korrupciós botrányával állunk szemben, melyben több fideszes képviselő neve is felmerült érintettként.

A szocialista elnökhelyettes elmondta, feljelentést kell tenni minden olyan ügyben, amiben lehet és az ellenzéknek közös erővel kell fellépni a botrány ellen, hiszen a civilek számára is fontos, hogy a végére járjanak az ügynek.

A helyzet súlyosságát az is bizonyítja, hogy Völner a hangfelvételeken arról beszél, hogy vallomásától „meginoghat” pár ember széke, részletezte Varga.

A szocialista politikus továbbá azt is elmondta, a vizsgálóbizottság felállításához szükség van a kormányzati szándékra is, ám kiemelte, az ügy tisztázása a kormány érdeke is.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Újabb megszorítást leplezett le az MSZP – Orbánék ismét ordenáré módon hazudtak az embereknek

Az MSZP szerint januártól túladóztatná az autósokat a Fidesz, mivel egy liter benzin esetében 16,5 forinttal, egy liter gázolajnál 18,6 forinttal több adót szedne...

Kínos kérdések merültek fel a tárgyalóteremben: Újra felmerült Varga Judit neve a Völner-Schadl perben

Kedden a Fővárosi Törvényszéken folytatódott tovább  a Schadl-Völner nevével fémjelzett korrupciós botrány tárgyalása. F. Vivien, a vád koronatanúja kerül a bíróság elé - számolt...

Fontos: Hatalmas bajban lesznek a nyugdíjasok a szakértő szerint

Farkas András nyugdíjszakértő a Portfolio.hu-nak nyilatkozva rámutatott: a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlannak bizonyul, jellemző rá a kaotikusság és az átláthatatlanság. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ)...