A kép illusztráció
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Varga László az MSZP elnökhelyettese, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szövetségenek elnöke volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorának esti vendége.

A téma a Völner-Schadl ügy volt és az, hogy az ellenzéki pártok által indítványozott vizsgálóbizottság felállításának miért van fontos szerepe.

Az ellenzéki képviselők közös indítványt nyújtottak be a Parlamentnek a héten a Völner-Schadl-üggyel összefüggésben megállapítható további kormányzati érintettséget vizsgáló bizottság létrehozásáról.

Az MSZP elnökhelyettese szerint az ellenzék eddig is sokat tett a botrányos ügy felderítéséért.

Mint mondta, előző országgyűlési ciklusában ő maga is aláírta azt a kezdeményezést, mely azt indítványozta, hogy Völner ne kaphasson végkielégítést, miután ilyen szintű korrupciós botránynak a részese, ám ezt a kezdeményezést is leszavazták a fideszes képviselők.

Varga László kiemelte, a napokban nyilvánosságra került hangfelvételek azt mutatják, az utóbbi idők egyik legnagyobb korrupciós botrányával állunk szemben, melyben több fideszes képviselő neve is felmerült érintettként.

A szocialista elnökhelyettes elmondta, feljelentést kell tenni minden olyan ügyben, amiben lehet és az ellenzéknek közös erővel kell fellépni a botrány ellen, hiszen a civilek számára is fontos, hogy a végére járjanak az ügynek.

A helyzet súlyosságát az is bizonyítja, hogy Völner a hangfelvételeken arról beszél, hogy vallomásától „meginoghat” pár ember széke, részletezte Varga.

A szocialista politikus továbbá azt is elmondta, a vizsgálóbizottság felállításához szükség van a kormányzati szándékra is, ám kiemelte, az ügy tisztázása a kormány érdeke is.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Friss részletek derültek a műtőasztalon meghalt nő ügyében: összecserélhettek két üveget

Műtősök és egy szakorvos ellen emeltek vádat Baranyában, mivel sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták át egy beteg feltárt hasüregét a műtőben. A szigetvári kórházban történt a...

Az MSZP szerint a kormány a háziorvosokat kezte el terrorizálni

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben...

Drága árat fizethet: Orbán véletlen elszólta magát

Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő...