Image: 73897527, A Demokratikus Koalíció 2019-es európai parlamenti választások eredményvárója a budapesti Radison Blu hotelben, Place: Budapest, Hungary, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hosszú évekig elképzelhetetlennek tűnt, hogy a Fidesz egyik fellegvárának számító Debrecenben fellángoljanak az indulatok az Orbán-kormány ellen.

Dühös debreceniek szemtől szemben nevezték hazaárulónak a Fidesz főispánját, mert egy olyan akkumulátorgyárat húznak fel a megkérdezésük nélkül a házaik közelébe, ami elértékteleníti az ingatlanjaikat, szennyezheti és felélheti a vizeiket, veszélybe sodorhatja az egészségüket.

És nem csak Debrecenről van szó. Nyíregyházától Iváncsán át Gödig és Komáromig zúgolódnak az emberek az épülő vagy már felépült akkumulátorgyárak ellen, de a sornak koránt sincs vége. Orbán Viktor telerakná az országot energiafaló és vízigényes akkumulátorgyárakkal az energiaválság és a tavaly tapasztalt súlyos aszály ellenére.

Ha akarják az emberek, ha nem. Még külön jogszabállyal is gyorsítja – a gödi akkumulátorgyár tapasztalatai alapján – bizonyítottan környezetszennyező gyárak építését, csak jöjjenek, minél többen.

Ezért az Árnyékkormány szerint azonnal fel kell függeszteni az összes akkumulátorgyár-építést az országban, amíg körültekintően ki nem vizsgálják a gyárak várható hatásait Magyarország energia- és vízháztartására és levegőminőségére.

Ezen felül nyilvánosságra kell hozni, hogy az Orbán-kormány mennyit fordított a magyar emberek adóiból az akkumulátorgyárak támogatására.

És a legfontosabb, hogy végre meg kell hallgatni az épülő gyárak közelében élő emberek hangját, mert az ő életükről, az ő jövőjükről van igazán szó.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Friss részletek derültek a műtőasztalon meghalt nő ügyében: összecserélhettek két üveget

Műtősök és egy szakorvos ellen emeltek vádat Baranyában, mivel sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták át egy beteg feltárt hasüregét a műtőben. A szigetvári kórházban történt a...

Az MSZP szerint a kormány a háziorvosokat kezte el terrorizálni

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben...

Drága árat fizethet: Orbán véletlen elszólta magát

Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő...