20210604 - "A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjének, Dobrev Kláranak országjáró körútja Egerben, amelyet az Eger Hangjai nevű civil szerveződés tagjai zavartak meg Gyurcsány Ferenc elhíresült nyilatkozatait egy hordozható hangfallal lejátszva. Ezen felbőszülve többen felháborodásuknak adtak hangot. Egy idős férfi indulatosan a háromtagú csoport előtt, a földön lévő hangfalba rúgott, mire az egyik férfi válaszul egy pisztolynak látszó tárgyat rántott elő. Percekkel később a rendőri intézkedés nyugtatta meg a hangulatot." szöveg: HEOL.hu -- fotók: Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök pénteki online sajtótájékoztatóján idézte fel, hogy egy zártkörű, külföldi újságírókkal folytatott háttérbeszélgetésen arra a kérdésre, hogy akarja-e, hogy Magyarország az Európai Unió tagja maradjon, Orbán Viktor határozott nemmel válaszolt.

„2023 januárjára, 12 év teljhatalom után Orbán odáig jutott, hogy nemzeti sorstragédiával fenyeget pusztán azért, hogy a hatalmát megtartsa.

Nem érdekli, hogy uniós tagságunkról népszavazáson sok millió magyar döntött. Nem érdekli, hogy uniós tagságunk évtizedek óta, pártpolitikától függetlenül több milliónyi magyar szándéka és akarata.

mSemmi nem érdekli, csak egyetlen egy dolog: hogy megőrizze a hatalmát” – jelentette ki Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök.

„Világosan fogok fogalmazni. Nem fogom engedni, az Árnyékkormány nem fogja engedni, hogy Magyarországgal ekkora tragédia történjen.

Ha egyetlen egy lépéssel a magyar miniszterelnök közelebb viszi Magyarországot ahhoz, hogy az uniós tagságunk megszűnjön, akkor milliónyian leszünk kint az utcán. Az Árnyékkormány vezetésével kint leszünk Orbán Viktor irodájánál és ott leszünk minden egyes, akár a legeldugottabb Fidesz-irodánál is.

Ott leszünk és nem fogunk onnan elmozdulni. Mert nem fogjuk megengedni, hogy az országunkat tönkretegyék” – jelentette ki Dobrev Klára.

Az árnyék-miniszterelnök szerint Orbán Viktor tönkretette Magyarország oktatását, az egészségügyet, a szociális rendszert, eltüntetett sok milliárd forintnyi uniós támogatást, ellopta a magyarok pénzét és vagyonát az elmúlt 12 évben barátain és családtagjain keresztül.

Egy dolgot azonban Orbán Viktor sem tehet meg: nem ölheti meg a magyarok álmát, nem ölheti meg Magyarország lelkét.

„Az Unióhoz való tartozásunk, Európához való csatlakozásunk az ezeréves Magyarország lelke Szent István óta” – tette hozzá Dobrev Klára, aki szerint az európai Magyarországot az Árnyékkormány nem fogja veszni hagyni.

Elismételte: amennyiben a kormányfő bármilyen lépést is tesz abba az irányba, hogy az uniós tagságunk megszűnjön, az Árnyékkormány vezetésével milliók lesznek kint az utcán.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: