Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP választ kapott a családi pótlék megduplázására vonatkozó írásbeli kérdésére. Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára azzal válaszolt elutasítóan Szabó Sándor országgyűlési képviselő kérdésére, hogy “nem hiszünk a segélyezési társadalmakra épülő jövőben.

Mi a gondoskodó államban hiszünk.”

A jobboldal és a baloldal álláspontja természetesen a segélyezésről is különbözik egymástól, de tisztázni kell fogalmakat, hogy államtitkár asszony is tudja, miről beszél.
A családi pótlék nem segély, hanem olyan univerzális juttatás, amely minden gyermek nevelési költségéhez megkülönböztetés nélkül járul hozzá.

Államtitkár asszonynak nyilvánvalóan nincs fogalma a gondoskodó állam lényegéről, amelynek alappillére, hogy esélyt teremt mindenki számára – csecsemőtől aggastyánig – a biztos megélhetésre.

Nehogy már a Fidesz oktasson ki egy baloldali pártot a gondoskodó államról!

Mi, szocialisták, az igazi baloldal képviselői a gondoskodó állam részeként többek között

• egy igazságos és szolidáris társadalomban hiszünk, ahol az állam mindenkinek esélyt ad a felemelkedésre, ahol erős a szociális háló, garantált a megélhetés biztonsága;
• azt akarjuk, hogy senki ne legyen szegény azért, mert beteg, és senki ne legyen beteg azért, mert szegény;

• azért küzdünk, hogy az oktatás egyaránt szolgálja az egyéni és a közösségi célokat, valamint az oktatási egyenlőtlenségek, a szociális szelekció csökkentését;
• kiállunk azért, hogy megkezdődjön a mai kisnyugdíjak felzárkóztatása, és
• azt is valljuk, hogy a családi pótlékot azonnal meg kell duplázni.

A gondoskodó állam erről szól!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: