Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Transparency International jelentése szerint az Orbán-kormány miatt Magyarország immár a legkorruptabb állam az Európai Unióban – állítja közleményében a Magyar Szocialista Párt.

Az MSZP szerint a Fidesz korrupciója már a Holdról is látszik: Elios-botrány, Mátrai Erőmű, lélegeztetőgép-beszerzés, Budapest-Belgrád vasútvonal, felcsúti TAO-támogatások, a MET-ügy gázlopása, MNB alapítványok körüli botrány, Völner-ügy, Orbán közvetlen környezetének villámgyors gazdagodása, köztük a Mészáros Lőrincre szabott közbeszerzésekkel – és mindez csak ízelítő a Fidesz 13 éve rendszerszintű lenyúlásaiból.

A Fidesz az utóbbi időben úgy viselkedik, mint egy lebukott tolvaj: szánalmas módon foggal-körömmel azért küzdött, hogy az uniós forrásokhoz való hozzáférést ne kössék jogállami feltételekhez, mivel az ellenőrzés a lopásra épülő hatalmukat veszélyezteti. Orbánék féltik az elmúlt években összeharácsolt zsákmányukat.

A brüsszeli korrupciós botránnyal kapcsolatban Orbán Viktor felszólította az Európai Parlament elnökét, a botrány mély és átfogó kivizsgálására. Az MSZP arra kíváncsi, hogy tervez-e a miniszterelnök hasonló lépéseket Magyarországon az állami szintű korrupció felszámolása érdekében?

Itt is lenne lecsapolni való mocsár, miniszterelnök úr!

Ezen felül várjuk az Integritás Hatóság elnökének állásfoglalását a magyar korrupciót beárazó jelentéssel kapcsolatban:

itt a remek alkalom, hogy bizonyítsa hivatala függetlenségét!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: