Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Magyarországán bármi megtörténhet. Nem elég hogy megvernek egy ellenzéki politikust egy közintézményben, most el is ítélték emiatt.

Nem jogerős ítéletében a bíróság egy 2018-as választási ügy, valamint az MTVA székházában a szintén 2018-as ellenzéki tüntetést követően történtek miatt részben elmarasztalta a DK országgyűlési képviselőjét, és 900 ezres forintos pénzbüntetést szabott ki rá – tudatta a HVG.

Az ítélet elmarasztaló része két külön ügyet érint:

  • az egyik ügyben azért emelt az ügyészség vádat Varju ellen, mert a vádirat szerint a 2018-as országgyűlési választás előtt anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára. Varju erről azt mondta akkoriban, hogy semmilyen bűncselekményt nem követett el képviselőként, és ami történt, az a “legfőbb ügyész koholmánya”.
  • a másik ügy a 2018-as, MTVA-székháznál történt tüntetéshez kapcsolódik, amikor ellenzéki képviselők egy csoportja bejutott az épületbe, a vádirat szerint ekkor a biztonsági őrökkel történt dulakodás során Varju megfogta egyikük lábát, aki elesett, és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett – itt két vádpont is volt, garázdaság és a testi sértés, de a bíróság csak előbbit látta bizponyítottnak

A DK politikusa mindezt úgy kommentálta:

A mai ellenem hozott bírósági ítélet a putyinizálódó orbáni Magyarország legsúlyosabb kordokumentuma

Azok után, hogy az MTVA fegyveres biztonsági őrei letepertek és a földön húztak a köztévé épületében a fideszes rabszolgatörvény elfogadása idején, a bíróság ma mégis úgy döntött, hogy pénzbüntetésre ítél elsőfokon.

Nincs még egy olyan európai ország, ahol megtörténhetne az, hogy egy, a törvény adta jogával élő országgyűlési képviselőt bántalmaznak egy középületben, majd a végén még őt ítélik el a bíróságon is, miközben bántalmazóit futni hagyják.

Az ítélet felháborító voltát az sem csökkenti, hogy a testi sértés nyilvánvalóan hamis vádjában felmentettek.

Fellebbezést nyújtunk be az ítélet ellen.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: