Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tíz év után újra leminősítette Magyarország adósbesorolását az egyik legnagyobb nemzetközi hitelminősítő, a Standard & Poor”s – íjra közleményében a DK-s Bodnár Zoltán korábbi MNB elnök.

Szerintük a tartósan magas infláció, a forint árfolyam ingadozása, valamint az uniós pénzek felfüggesztése, a kiszámíthatatlan vészhelyzeti kormányzás tette kockázatosabbá a magyar adósságok törlesztését.

Újabb lépés ez a szakadék felé: alig egy hete a Fitch változtatta negatívra az ország adósbesorolását.

Az Árnyékkormány szerint már a nemzetközi üzleti világ is látja az elmúlt 12 év orbáni kormányzásának kudarcát, hiszen egy évtized után újra leminősítették Magyarország adósbesorolását.

A döntésnek minden magyar ember meg fogja érezni a hatását, hiszen a magyar állam drágábban jut majd külföldi hitelekhez, a kamatemelkedés miatt pedig nőni fognak az állam külföldi pénznemben, például euróban és dollárban mért adósságai.

Emiatt tovább fog gyengülni a forint, és így tovább dübörög az orbáni infláció. Ráadásul az elmúlt 12 év korrupciója miatt az Orbán-kormány továbbra sem kapja meg a Magyarországnak járó uniós pénzeket, ez pedig tovább rontja a magyar gazdaság megítélését.

Mára az Árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy az uniós pénzek hazahozatalával és az euróbevezetés céldátumának kijelölésével visszaszerezze a világ bizalmát a magyar gazdaság iránt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Hoppá, mi történhetett?! Novák Katalin Orbán ellen beszélt az ENSZ közgyűlésén

Vagy kommunikációs hiba, vagy szándékosan, de Novák Katalin az oktatás fontosságáról és az iskolák elhanyagolását nevezte a legvégzetesebb hibának az ENSZ közgyülésén, miközben Magyarországon...

Szégyen és gyalázat: Ide jutottunk Orbánék miatt

Az Európai Unió legújabb vagyonfelmérési adatai a magyar háztartások számára semmiképpen sem hoztak jó híreket. A portfolio.hu által közölt jelentés szerint a magyar háztartások nettó...

Lerántotta a leplet Orbánék hazugságáról a szakember: Óriási bajban vagyunk

A kormány elhibázott gazdaságpolitikájáról, az inflációs helyzetről, valamint a felesleges kormányzati beruházásokról is beszélt Vajda Zoltán, a parlament Költségvetési Bizottságának MSZP-s elnöke az ATV...