Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tíz év után újra leminősítette Magyarország adósbesorolását az egyik legnagyobb nemzetközi hitelminősítő, a Standard & Poor”s – íjra közleményében a DK-s Bodnár Zoltán korábbi MNB elnök.

Szerintük a tartósan magas infláció, a forint árfolyam ingadozása, valamint az uniós pénzek felfüggesztése, a kiszámíthatatlan vészhelyzeti kormányzás tette kockázatosabbá a magyar adósságok törlesztését.

Újabb lépés ez a szakadék felé: alig egy hete a Fitch változtatta negatívra az ország adósbesorolását.

Az Árnyékkormány szerint már a nemzetközi üzleti világ is látja az elmúlt 12 év orbáni kormányzásának kudarcát, hiszen egy évtized után újra leminősítették Magyarország adósbesorolását.

A döntésnek minden magyar ember meg fogja érezni a hatását, hiszen a magyar állam drágábban jut majd külföldi hitelekhez, a kamatemelkedés miatt pedig nőni fognak az állam külföldi pénznemben, például euróban és dollárban mért adósságai.

Emiatt tovább fog gyengülni a forint, és így tovább dübörög az orbáni infláció. Ráadásul az elmúlt 12 év korrupciója miatt az Orbán-kormány továbbra sem kapja meg a Magyarországnak járó uniós pénzeket, ez pedig tovább rontja a magyar gazdaság megítélését.

Mára az Árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy az uniós pénzek hazahozatalával és az euróbevezetés céldátumának kijelölésével visszaszerezze a világ bizalmát a magyar gazdaság iránt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Friss részletek derültek a műtőasztalon meghalt nő ügyében: összecserélhettek két üveget

Műtősök és egy szakorvos ellen emeltek vádat Baranyában, mivel sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták át egy beteg feltárt hasüregét a műtőben. A szigetvári kórházban történt a...

Az MSZP szerint a kormány a háziorvosokat kezte el terrorizálni

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben...

Drága árat fizethet: Orbán véletlen elszólta magát

Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő...