Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Azt nyilatkozta ha szükséges elsőként hajlandó lemondani.

Navracsics Tibor a héten Brüsszelben tárgyalt az Erasmus Plusz és a Horizont Európa programokról, miután az Európai Bizottság a magyar alapítványi egyetemeket kitárta ezekből, aggályosnak tartotta ugyanis, hogy magas rangú politikusok ülnek az alapítványi kuratóriumokban.

A Karc FM egyik műsorában Varga Judit igazságügyminisztert a brüsszeli tárgyalásairól kérdezték és arról is, hogy ha az lenne az ára a konszenzusnak az Európai Bizottsággal, lemondana-e a miskolci egyetemért alapítvány kuratóriumi elnöki tisztségéről.

Erre ő azt válaszolta: “ez nem egyénileg fog megtörténni, ha bármilyen megállapodás születik. Nagy a mozgástér mindkét oldalon, ez a tárgyalások kérdése.

De meg kell nézni az európai példákat, sok európai egyetemen hasonló a helyzet (…) az akadémiai szabadság kérdésében sok a félreértés is. Ez a tárgyalások kérdése” – mondta.

Ha bármilyen jogszabálymódosítás lesz a végén, természetesen ő lesz az első, aki ennek aláveti magát – jelentette ki a miniszter.

Forrás: ATV


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...