Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Azt nyilatkozta ha szükséges elsőként hajlandó lemondani.

Navracsics Tibor a héten Brüsszelben tárgyalt az Erasmus Plusz és a Horizont Európa programokról, miután az Európai Bizottság a magyar alapítványi egyetemeket kitárta ezekből, aggályosnak tartotta ugyanis, hogy magas rangú politikusok ülnek az alapítványi kuratóriumokban.

A Karc FM egyik műsorában Varga Judit igazságügyminisztert a brüsszeli tárgyalásairól kérdezték és arról is, hogy ha az lenne az ára a konszenzusnak az Európai Bizottsággal, lemondana-e a miskolci egyetemért alapítvány kuratóriumi elnöki tisztségéről.

Erre ő azt válaszolta: “ez nem egyénileg fog megtörténni, ha bármilyen megállapodás születik. Nagy a mozgástér mindkét oldalon, ez a tárgyalások kérdése.

De meg kell nézni az európai példákat, sok európai egyetemen hasonló a helyzet (…) az akadémiai szabadság kérdésében sok a félreértés is. Ez a tárgyalások kérdése” – mondta.

Ha bármilyen jogszabálymódosítás lesz a végén, természetesen ő lesz az első, aki ennek aláveti magát – jelentette ki a miniszter.

Forrás: ATV


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Friss részletek derültek a műtőasztalon meghalt nő ügyében: összecserélhettek két üveget

Műtősök és egy szakorvos ellen emeltek vádat Baranyában, mivel sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták át egy beteg feltárt hasüregét a műtőben. A szigetvári kórházban történt a...

Az MSZP szerint a kormány a háziorvosokat kezte el terrorizálni

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben...

Drága árat fizethet: Orbán véletlen elszólta magát

Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő...