Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tóth Bertalan frakcióvezető szeretné megtudni Lantos Csaba energiaügyi minisztertől, hogy mikor kezdi el követni a földgáz átlagfogyasztás feletti lakossági tarifája a tőzsdei árak csökkenését.

2022 júliusában az Orbán-kormány a rezsiárak brutális emeléséről döntött. A földgáz esetében ugyanis a rezsicsökkentett ár – köbméterenként 102 forint – felhasználási helyenként csak a kormányzati döntés által átlagfogyasztásnak tekinthető szintig – azaz 1729 m3/év fogyasztásig – vehető igénybe.

E határ fölött a lakossági piaci ár 747 forintra emelkedett.

Bánki Erik, az Országgyűlés Gazdasági bizottságának fideszes elnöke ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „a holland tőzsdei árakhoz vannak kötve a hosszú távú gázvásárlási szerződés árai”.

A gáz árának emelkedése 2022 augusztusában érte el csúcspontját, ezt követően viszont a földgáz ára tartós csökkenésnek indult, így a korábbi 340 euró helyett már csak 56 euró környékén mozog.

A magyar lakosság földgáz átlagfogyasztás feletti ára viszont semmit sem változott – hívta fel a figyelmet dr. Tóth Bertalan, megjegyezve:

„Úgy tűnik, a magyar családokat csak a földgáz árának emelkedése érinti, az árak csökkenésével járó kedvező hatásokból viszont nem részesülhetnek”.

Erre tekintettel a frakcióvezető azt kérdezte Lantos Csabától:

– Hogyan fordulhat elő, hogy a földgáz tőzsdei árának csökkenése nem jelenik meg a lakosság átlagfogyasztás feletti rezsiköltségében?

– Mikor kezdi el követni a földgáz átlagfogyasztás feletti lakossági tarifája a tőzsdei árak csökkenését?


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Újabb megszorítást leplezett le az MSZP – Orbánék ismét ordenáré módon hazudtak az embereknek

Az MSZP szerint januártól túladóztatná az autósokat a Fidesz, mivel egy liter benzin esetében 16,5 forinttal, egy liter gázolajnál 18,6 forinttal több adót szedne...

Kínos kérdések merültek fel a tárgyalóteremben: Újra felmerült Varga Judit neve a Völner-Schadl perben

Kedden a Fővárosi Törvényszéken folytatódott tovább  a Schadl-Völner nevével fémjelzett korrupciós botrány tárgyalása. F. Vivien, a vád koronatanúja kerül a bíróság elé - számolt...

Fontos: Hatalmas bajban lesznek a nyugdíjasok a szakértő szerint

Farkas András nyugdíjszakértő a Portfolio.hu-nak nyilatkozva rámutatott: a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlannak bizonyul, jellemző rá a kaotikusság és az átláthatatlanság. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ)...