Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Demokratikus Koalíció vizsgálóbizottság felállításával tisztázná a helyzetet.

Újabb lehallgatott telefonbeszélgetés került elő a korrupcióval lebukott volt államtitkár, Völner Pál ügyében, akit a felvételen a Völner lefizetésével vádolt Schadl György – a Magyar Végrehajtói Kar elnöke – arra kér:

hozzon össze egy találkozót „a jó miniszter asszonnyal”, aki nem lehetett más, mint Völner akkori főnöke, Varga Judit igazságügyi miniszter.

Ráadásul egy korábbi felvételen arról is szó volt, hogy bűnpártolásért akarták feljelenteni Varga Juditot.

A Demokratikus Koalíció szerint parlamenti vizsgálóbizottságnak kell kikérdeznie „a jó miniszter asszonyt”, azaz Varga Judit igazságügyi minisztert többek között arról, hogy találkozott-e a magyar végrehajtók korrupt vezetőjével és ha igen, miről egyeztettek.

A DK által kezdeményezett Völner-bizottság feladata lesz választ adni a következő kérdésekre is:

kikre gondolt Varga Judit korrupcióval vádolt volt államtitkára, Völner Pál, amikor azt mondta az egyik felvételen, hogy a vallomásától „meginoghat” pár ember széke?

Talán az Orbán-kormány minisztereire vagy a Fidesz egyes parlamenti képviselőire célzott? Ki volt az a bizonyos „Tóni”, akiről egy másik felvételen beszélt a végrehajtók korrupt vezetője?

A Demokratikus Koalíció szerint az országnak joga van tudnia, hogy milyen magasra érnek a Völner-ügy szálai.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Friss részletek derültek a műtőasztalon meghalt nő ügyében: összecserélhettek két üveget

Műtősök és egy szakorvos ellen emeltek vádat Baranyában, mivel sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták át egy beteg feltárt hasüregét a műtőben. A szigetvári kórházban történt a...

Az MSZP szerint a kormány a háziorvosokat kezte el terrorizálni

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben...

Drága árat fizethet: Orbán véletlen elszólta magát

Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő...