Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma az ellenzéki oldalon a DK az a párt, amelyik láthatólag képes bővülni a választási kudarc után. Méghozzá nem is akármilyen ütemben.

Sok okot lehetne felsorolni annak okaként, mi a titka a DK-nak, de tény, hogy a parlamenti választások óta a Demokratikus Koalíció lett az a pont az ellenzéki oldalon, aminek valós gravitációs mezeje van.

Legitim törekvés, hogy egy párt minél több támogatót akar magáénak tudni, mint ahogyan az is hogy a saját politikájának érvényre juttatása érdekében a lehető legerősebb szerepre tör. Talán ez is egy párt feladata.

Senki nem is vitatná ezt, ha Magyarországon normális politikai viszonyok lennének. De a Fidesz választási rendszerének köszönhetően, amely összefogásra kényszeríti az ellenzéki pártokat, civileket és mozgalmakat elkerülhetetlen, hogy az ellenzéki formációknak viszonya legyen egymáshoz.

A DK pedig most már gravitációval rendelkező középpártá vált, és szabályosan átlépési hullám indult az ellenzéki pártokból. Nem is akármilyen nevek igazolnak a DK csapatába.

A héten hír volt, hogy Kocsis-Cake Olivíó a Párbeszéd pártigazgatója átigazolt a DK-hoz. Heves reakciókat adott erre Karácsony Gergely pártja.

„az Orbán-rezsimben tévedés azt a játékot játszani, amely kizárólag arról szól, hogy megmutassa: ki a legnagyobb kicsi. Ez történelmi hiba, sőt: bűn.” 

– közölte a Párbeszéd elnöksége akik tovább is mentek ennél, ugyanis egyenesen felelősnek nevezték meg a DK-t:

” Jelentős ellenérzéssel tekint minden olyan folyamatra, amely nem Magyarország jövőjének alakítására, hanem egymásra utalt közösségek kannibalizálására irányul”

Mi találtunk egy listát arról, hogy kik igazoltak az elmúlt időszakban a DK-hoz:

Nem tudjuk, mit fog okozni ez az átlépési hullám, te bizonyos, hogy mindamellett, hogy nem elítélhető folyamat ez, mégis kellőképpen feszülté teheti a pártok viszonyát a DK-val, amely párt pedig az ellenzéki oldal vezető ereje lett.

Az bizonyos, hogy összefogásra vannak ítléve a pártok, de hogy ez mennyire lesz gördülékeny és a most felhalmozott sértettségek és konfliktusok mennyire teszik majd ezt megvalósíthatóvá, ez a kérdés.

Ön mit gondol erről? Várjuk vélményét a komment szekcióban idelent.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: