Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Azért a nép az úr!

Kicsit elmérte a Fidesz, hogy pontosan mit is engedhet meg magának a sokak által legjobboldalibbnak tartott magyar nagyvárosban Debrecenben. Csak hogy értsük a jelentőségét: ez olyan mintha Szegeden a Fidesz adná a testületi többséget, vagy mintha a XIII. kerületben masírozhatna a Magyar Gárda.

Debrecen forrong. Nem véletlenül, hiszen a helyiek borzasztóan kiakadtak a kormány azon tervén, hogy a helyiek tiltakozása ellenére katasztrófavédelmi engedélyt kapott a debreceni akkumulátorgyár.

Az első percben ordibálásba és fújolásba fulladt a debreceni CATL akkumulátorgyár környezetvédelmi engedélyeztetéséről szóló közmeghallgatás.

Hazaárulónak nevezték a főispánt

Az eseményt mindössze egy 160 férőhelyes terembe hívták össze, ami kevésnek bizonyult. Akkora volt az érdeklődés, hogy több mint kétszázaz zsúfolódtak be a helyiségbe.

Az eseményen Rácz Róbert Hajdú-Bihar megyei főispán és Dr. Hajduné Dr. Kovács Mária Mónika, a megyei kormányhivatal főosztályvezetője próbálták meg bemutatni a környezetvédelmi engedélyeztetés menetét, de a résztvevők néhány percenként fújolással, bekiabálással szakították meg őket, a főispánt többször is lehazaárulózták – írja a Telex.hu.

Az akkumulátorgyár építésével kapcsolatban már tartottak közmeghallgatást, két hete kifújolták és percekig nem hagyták megszólalni a kínai akkumulátorgyár képviselőjét.

A CATL-gyár Magyarország történetének legnagyobb beruházása lenne.  A CATL-gyár éves termelése akkora lenne, hogy önmagában is látszana a magyar GDP-n, a kérdés az, hogy milyen áron.

A debreceniek egy része már a beruházás bejelentése után sem örült annak, civil csoportok alakultak ellene és az LMP egy népszavazást is belengetett a témában.

Propeller.hu nyomán


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: