Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hajrá szakszervezetek, hajrá együttműködés! – kezdte bejegyzését a közösségi oldalán Komjáthi Imre az MSZP társelnöke.

Mint beszámolt arról, a Magyar Szocialista Párt a szakszervezetekkel tárgyalt és azok megerősítették jó irányba halad a párt.

Végre önazonos politikák folytat az MSZP ami markánsan baloldali és értékadó, erre enged következtetni a társelnök beszámoló:

A verseny- és közszféra szakszervezeteivel folytattunk ma újra (online) egyeztetést Dr. Tóth Bertalan frakcióvezetőnkkel – kezdte Komjáthi.

Mint fogalmazott, hasznos évnyitó megbeszélés volt, amelynek a legfontosabb megállapítása, hogy fontos a párbeszéd, az együttgondolkodás, együttműködés, és a szolidaritás.

Természetesen asztalra került a dolgozókat sújtó brutális infláció, pénzromlás, drágulás és a nyomában járó lecsúszás és elszegényedés.

A bérek ugyanis nem érik utol pl. az élelmiszerek drágulását, és ez minden magyar családot súlyosan érint.

Több szakszervezet is megerősített minket abban, hogy az MSZP jó úton jár akkor, amikor kiáll az ársapkák fenntartása mellett, mert azok eltörlése az alacsony jövedelemből és kisnyugdíjból élők terheit növelné. Az Európában is rekordmagas inflációt a 27%-os áfa és a kormányzati különadó okozza – tette hozzá.

Szerinte, több ágazat részéről is elhangzott, hogy a bérek elértéktelenedése ma a legnagyobb probléma.

Kemény bértárgyalások is folynak több helyen. De a munkavállalói jogok csorbítása, a dolgozók és szakszervezeteik jogfosztása is feszültséget okoz.

A versenyszféra és a közszféra egymásrautaltságát mi sem mutatja jobban, mint az oktatás ügye. Hiszen a különböző termelő, vagy szolgáltató ágazatokban minőségi munkahelyek kellenek, amihez minőségi munkavállalókra van szükség, ehhez pedig minőségi oktatásra, jól megfizetett pedagógusokra.

A legfontosabb a folyamatos párbeszéd és az egyes ügyek kapcsán létrejövő együttműködések, illetve maga a szolidaritás.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

A Fidesz eltakarítaná Horn Gyula emlékét – Az utcán tiltakoznak a volt miniszterelnök hívei

A Magyar Szocialista Párt utcára vonult Horn Gyula emlékének védelmében. Aláríásgyűjtésbe kezdett az MSZP azután, a Fővárosi Kormányhivatal és főispánja, Sára Botond el akarja tüntetni...

„Ez tárgyalóterem, nem kabaré” – Botrányba fulladt a Völner-Schadl ügy tárgyalása

Ez is egy pillanatfelvétel a NER belső ügyeiről, azonban ezt nem a Rogán-minisztériumban írják, így nem annyira rózsaszín cukormázas, mint ahogyan azt mutatni szeretik....

Alföldi Róbert lecsapott: Összeomlott az Orbán-i hazugsággyár

A Fideszhez kapcsolódó médiának még mindig helyreigazításokat kell tennie, legutóbb az Origónak kellett elnézést kérnie Alföldi Róbert színész-rendezőtől a hétvégén - írja a Telex "Az...