A kép illusztráció
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A PDSZ – Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete osztotta meg közösségi oldalán azt a képet ami 2023 Magyarországáról mondd el mindent.

Mióta a települési önkormányzatok kezéből kikerült az iskolaépületek fenntartása és egy nagy állami szervezetbe lettek belepakolva megszokottá vált, hogy állandó kréta és felszereléshiány uralkodik a közoktatásban. Volt olyan iskola ahol a számlák befizetése is gondot okozott.

Arról nem is beszélve, hogy az egyébként is forráshiányos oktatási intézményekben gyakorlatilag alig vagy inkább sehogy nem zajlik az épületek karbantartátsa.

Most újabb állomáshoz érkeztünk a közponosítás kereteiben. Egy budepsti középiskola jelenlegi állapotáról osztott meg képet a PDSZ:

A kép a budapesti Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikumban készült és minden benne van, ami elmondható a magyar oktatáspolitikáról.

A szakszervezet facebook oldalán a hozzászólók hozzáteszik:

“Ugyan már! Az iskolákkal-oktatással minden rendben van! Sokkal fontosabb az EU elleni plakátkampány, a fűtött gyepek a stadionokban, a határontúli templomok, stb……sorolhatnám vég nélkül…..  Szégyen ez az ország és a kormány támogatói, kiszolgálói is szégyelljék magukat!”

De elhangzott az is:

“Szégyen,hogy ilyen körülmények között kell a gyerekeknek tanulni!
A stadionokban szuper körülmények,fűtött pálya stb.A fociba ölnek minden pénzt a nem normális vezetőink!”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: