Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Rastislav Kácer szlovák külügyminiszter az Aktuality.sk hírportálnak arról beszélt, hogy a magyar miniszterelnök az orosz propagandát képviseli, és hogy Magyarország szerinte nem nyugati típusú demokrácia.

„Orbán Viktor mindent megtett, hogy úgy tűnjön, mintha a V4-ek valamiféle megbonthatatlan blokk lenne, de ez soha nem így volt. Ritkán képviseltünk azonos álláspontot minden kérdésben, igazából nem tudom, hogy volt-e valaha is ilyen”

– idézi az Index a szlovák tárcavezetőt.

Erre reagált most Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebookon, aki felszólította a szlovák külügyminisztert, hogy tisztelettel beszéljen a magyarokról.

“Ismert, hogy Kácer külügyminiszter csak akkor érzi jól magát, ha rendszeresen minősíthetetlen stílusban beszél a magyar miniszterelnökről. Azonban emlékeztetnünk kell Szlovákia külügyminiszterét arra, hogy Orbán Viktort a magyar emberek rekordtámogatottsággal választották meg, immár egymás után negyedszer.

A magyarok döntését még Szlovákia külügyminiszterének is tiszteletben kell tartania”

– olvasható a bejegyzésben.

Az államtitkár bejegyzésében olvasható, hogy Orbán Viktor békepárti és szankcióellenes, a magyarok a migráció és a koronavírus után a jelenlegi válság kezelését is rá bízták.

“Ez az a stabilitás, ami Szlovákiára nem kimondottan jellemző. Kácer külügyminiszter is talán hasznosabban tenné, ha a saját országával foglalkozna, amely folyamatosan kormányválságban van” – írta Menczer Tamás.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: