Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mindenhol azt hallani, hogy az átlag fogyasztás mértékéig. De hol van az átlagfogyasztás és kik azok az átlagfogyasztók.

Bevallom amikor ismerőseimmel beszélek, valahogy soha senki nem számít átlagfogyasztónak. Vagy egy kósza villanybojler, vagy egy szigeteletlen „Kádár-kocka”, vagy egy régi FÉG cirkó. Valami mindig bezavar az átlagfogyasztásba.

Németh Szilárd egy napon rendkívüli bejelentést tett. Mint mondta, a kormány érzékelte a drasztikus energiaáremelkedést, ezért vezette be az energia-veszélyhelyzetet.

Leszögezte, hogy az elszabadult árakat nem lehet rászabadítani a lakosságra, így a kormány egy hét pontból álló akciótervet dolgozott ki.

Az akcióterven túl, Németh Szilárd kifejtette, hogy az átlagfogyasztásig mindenkinek a rezsicsökkentett árat kell majd fizetnie.

Az átlagfogyasztás 1729 m3/év a gáz esetében, a villanyenergia esetében 2523 kWh/év.

Hozzátette, hogy bevezettek egy új tarifát, a lakossági piaci árat, amely jóval kisebb mint a versenypiaci ár: a rezsicsökkentett ár 36 Ft/kWh az áram esetében, a lakossági piaci ár 70,1 Ft/kWh. A földgáz esetében a rezsicsökkentett ár az átlagfogyasztásig 102 Ft/m3, afölött pedig 747 Ft/m3.

De kik azok az átlagfogyasztók kérdezem ismét. Ugyanis szinte alig ismerek valakit akinek néhány ezer forinttal ne nőttek volna a kiadásai Németh Szilárd akcióterve után.

Eszembe jutott tehát, hogy megkérdezem a BalraMagyar olvasóit arról, hogy vajon hány százalékuk számít átlagfogyasztónak. Hisz a kormány szerint a magyarok 80%-a ebbe a kategóriába tartozik, a többi ugye csak a medencéjét fűti árammal és gázzal.

Arra keresek tehát választ, hogy vajon hányan fizetnek többet most a közüzemi díjjakért mint a kormány bejelentése előtt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

A Fidesz eltakarítaná Horn Gyula emlékét – Az utcán tiltakoznak a volt miniszterelnök hívei

A Magyar Szocialista Párt utcára vonult Horn Gyula emlékének védelmében. Aláríásgyűjtésbe kezdett az MSZP azután, a Fővárosi Kormányhivatal és főispánja, Sára Botond el akarja tüntetni...

„Ez tárgyalóterem, nem kabaré” – Botrányba fulladt a Völner-Schadl ügy tárgyalása

Ez is egy pillanatfelvétel a NER belső ügyeiről, azonban ezt nem a Rogán-minisztériumban írják, így nem annyira rózsaszín cukormázas, mint ahogyan azt mutatni szeretik....

Alföldi Róbert lecsapott: Összeomlott az Orbán-i hazugsággyár

A Fideszhez kapcsolódó médiának még mindig helyreigazításokat kell tennie, legutóbb az Origónak kellett elnézést kérnie Alföldi Róbert színész-rendezőtől a hétvégén - írja a Telex "Az...