Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A rendőrség bordélyhálózat fenntartásával gyanúsítja a közmédia korábbi riporterét.

B.B.-t a rendőrség budapesti tartózkodási helyén fogta el, ezzel egyidőben több, általa bérelt ingatlant ellenőriztek a helyi rendőrök országszerte. Az átvizsgált lakásokban számos tárgyi bizonyítékot lefoglaltak, amelyek bizonyítják a hálózat ténykedését.

Ugyanis országos bordélyhálózat fenntartásával gyanúsítják az állami televízió bűnügyi műsorának egyik riporterét – számolt be az RTL Híradó. 

Szite letartolta a magyar közéletet, hogy pont a közmédia bünügyi műsorának riportere állhat a gyanú szerint egy bordélyhálózat üzemeltetése mögött. Mindeddig a köztévé hallgatott.

Az MTVA szombaton azonban reagált a Mandinernek. Azt közölték a lappal, hogy a letartóztatott férfi  korábban valóban a Kékfény című műsor riportere volt, de ma már nem a közmédia alkalmazottja.

A Mandiner azon kérdésére, hogy az MTVA-ban lesz-e belső vizsgálat, amely megállapítja, hogy a férfi törvénysértő tevékenysége, illetve az ennek révén esetlegesen vele kapcsolatba kerülő bűnözői csoportokkal való viszonya milyen mértékben befolyásolhatta bűnügyi riporteri munkáját, az MTVA az alábbiakat válaszolta:

…az érintett személy tevékenységével kapcsolatban a munkahelyi vezetője a hírről való tudomásszerzést követően azonnali tájékoztatást kért a műsor készítőitől.

A Kékfény szerkesztőjének, illetve felelős szerkesztőjének tájékoztatása szerint az eljárás alá vont személy riporteri munkáját semmilyen irányban nem érte befolyás: befolyásolás sem részéről, sem pedig más részéről az ő irányába nem történt.

Az elfogott 44 éves férfi, B. B. fiatalon a közmédia több díjjal is elismert riportere volt. Meghallgatásán a nyomozási bíró előtt teljes beismerő vallomást tett. Másfél éve alatt több mint 30 millió forintot keresett ezzel a tevékenységével, amelyről a lakások tulajdonosai természetesen semmit sem tudtak.

Mivel a gyanúsított büntetett előéletű, elítélése esetén akár 5 év börtönbüntetést is kaphat

– írja a Mandiner.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: