Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A DK támogatottsága történelmi magasságokban jár – lehet ezen fagyalogni, de vitatkozni semmiképpen sem. Tetszik vagy sem a DK mára az ellenzék vezető ereje, de ami ennél is több, müködő és stabil párt lett a folyamatosan hullámzó magyar politikában.

Nem véletlenül örülhetnek a DK vezetői, ugyanis ma már nem egyszeri kiugró eredmény az amit a lefrissebb kutatások mérnek, hanem már tendencia.

Ugyanis már a második közvéleménykutatóintézet mért 20% feletti támogatást a baloldali pártnak. Ez pedig szemben más pártokkal nem egy egyszeri akció eredménye (korábban a Momentum állt hasonló támogatottságon a Nolimpia kampány megjelenésekor, illetve az Együtt Bajnai színrelépésekor).

A DK-nak nem volt meglepő, akciószerű kiugrása. Ez az eredmény egy szisztematikus építkezés eredménye. És éppen emiatt tartós eredmény is.

Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán úgy nyilatkozott:

Régóta fúj szembe a szél, mi megtanultunk előre dőlve menni. És megyünk

Minden második ellenzéki választó azt mondja, hogy a DK vezesse az országot. Új idők fognak jönni, és mi ott leszünk azok között, akik majd értelmet adnak a percnek, az évnek – írja Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán

Mi lehet az oka a DK sikerének, főleg akkor, mikor a teljes ellenzéki oldal az eljelentéktelenedés rémével kűzd?

Véleményem szerint három egyszerű, de jelentékeny tény amelyben mást tud adni a DK mint minden rivális ellenzéki párt:

  • Gyurcsány Ferenc

Sokan tehertételnek próbálják leírni Gyurcsány Ferencet az ellenzéki oldalon, azonban sokan nem teszik hozzá, hogy Gyurcsány egy karakteres politikai vezető. Lehet hozzá negatívan viszonyulni, viszont bír minden képességgel ami egy vezetőnek kell. Más vezéralak egyáltalán nincs az ellenzéki olalon. Olyan meg pláne, aki ennyire karakteres, határozott és nagyhatású vezetője lenne ennek az oldalnak.

  • Stabilitás

A DK az egyik legstabilabb párt. Nincsenek kibeszélések és belső veszekedések. Legalábbis a külvilág ezekről nem hall semmit. Kiszámítható politikát visznek, egy erős Euró-Atlanti elköteleződéssel és megbízható partnernek tekinthetőek a DK-sok.

  • Világos világkép

Azt látjuk, hogy más pártok nem vagy éppenséggel a napi ügyek kritizálásán túl nem gondolnak szinte semmit a minket körülvevő világról. A DK ehhez képest stabil világképpel rendelkezik, jól felépített mondaninvalóval Magyarországról és a világról. A DK esetében teljesen világos mint gondol olyan megosztó témákban is, mint a kettős állampolgárság vagy esetlegesen a halálbüntetés.

A DK tehát jelenleg a magyar ellenzék legütőképesebb formációja melynek három fő oka van szerintünk? Önök szerint mi a DK siker oka? Várjuka  komment szekcióban a véleményeket.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: