Időjárás - Fotó: Inc Magazine
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A jövő hét főszereplői a mediterrán ciklonok lesznek, izgalmas napok elébe nézünk

Jelentős mennyiségű hideg levegő szakad le Európa nyugati felére a következő napokban, beindul a ciklongyár a Földközi-tenger térségében.

Az eddig jellemző erős zonalitás a következő napokban gyengülni fog, észak-északnyugat felől egyre nagyobb mennyiségben érik el a hideg, sarkvidéki eredetű légtömegek Európa nyugati felét, majd a Földközi-tenger medencéjét is.

A helyzet a lehető legtökéletesebb lesz a mediterrán ciklonok kialakulásához, jövő héten több mediterrán ciklon is érkezik hozzánk.

Az első már vasárnap este megérkezik, ezt követően a jövő hét végéig szinte futószalagon.

Emiatt országszerte sok csapadékra kell készülni, melynek halmazállapota még kérdéses. Hazánk várhatóan ugyanis egy ütközőzónába kerül, vagyis térségünk lesz a választóvonala a dél, délnyugat felől érkező enyhe, nagy nedvességtartalmú és az észak, északnyugat felől érkező hideg, sarkvidéki eredetű légtömegeknek.

A hét elején még csak nyugaton, majd a hét közepétől, elsősorban csütörtöktől már egyre nagyobb területen válthat síkvidéken is havas esőbe, havazásba az eső, legkésőbb keleten.

Forrás: idokep.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Hoppá, mi történhetett?! Novák Katalin Orbán ellen beszélt az ENSZ közgyűlésén

Vagy kommunikációs hiba, vagy szándékosan, de Novák Katalin az oktatás fontosságáról és az iskolák elhanyagolását nevezte a legvégzetesebb hibának az ENSZ közgyülésén, miközben Magyarországon...

Szégyen és gyalázat: Ide jutottunk Orbánék miatt

Az Európai Unió legújabb vagyonfelmérési adatai a magyar háztartások számára semmiképpen sem hoztak jó híreket. A portfolio.hu által közölt jelentés szerint a magyar háztartások nettó...

Lerántotta a leplet Orbánék hazugságáról a szakember: Óriási bajban vagyunk

A kormány elhibázott gazdaságpolitikájáról, az inflációs helyzetről, valamint a felesleges kormányzati beruházásokról is beszélt Vajda Zoltán, a parlament Költségvetési Bizottságának MSZP-s elnöke az ATV...