Időjárás - Fotó: Inc Magazine
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A jövő hét főszereplői a mediterrán ciklonok lesznek, izgalmas napok elébe nézünk

Jelentős mennyiségű hideg levegő szakad le Európa nyugati felére a következő napokban, beindul a ciklongyár a Földközi-tenger térségében.

Az eddig jellemző erős zonalitás a következő napokban gyengülni fog, észak-északnyugat felől egyre nagyobb mennyiségben érik el a hideg, sarkvidéki eredetű légtömegek Európa nyugati felét, majd a Földközi-tenger medencéjét is.

A helyzet a lehető legtökéletesebb lesz a mediterrán ciklonok kialakulásához, jövő héten több mediterrán ciklon is érkezik hozzánk.

Az első már vasárnap este megérkezik, ezt követően a jövő hét végéig szinte futószalagon.

Emiatt országszerte sok csapadékra kell készülni, melynek halmazállapota még kérdéses. Hazánk várhatóan ugyanis egy ütközőzónába kerül, vagyis térségünk lesz a választóvonala a dél, délnyugat felől érkező enyhe, nagy nedvességtartalmú és az észak, északnyugat felől érkező hideg, sarkvidéki eredetű légtömegeknek.

A hét elején még csak nyugaton, majd a hét közepétől, elsősorban csütörtöktől már egyre nagyobb területen válthat síkvidéken is havas esőbe, havazásba az eső, legkésőbb keleten.

Forrás: idokep.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csend lett: Az MSZP elnöke sarokba szorította Orbánékat a parlamentben (+videó)

„Fektessenek a tudásba, az összeszerelés felől tereljék a kutatás és fejlesztés felé a magyar gazdaságot, számolják fel a piacot agyonnyomó korrupciót, és válogassák meg,...

Pataky Attila gyakorlatilag szerelmet vallott Orbánnak

Pataky Attila, az Edda Művek együttes frontembere, exkluzív interjút adott a Mandinernek, ahol nyíltan beszélt az őt ért kritikákról, a földönkívüli élet létezéséről, a...

Tragikus adatokkal ált elő Dobrev Klára

Az árakban az első, a bérekben az utolsó helyre került Magyarország az elmúlt 13 évben Európában – mondta a DK árnyék-miniszterelnöke szombati online sajtótájékoztatóján. Dobrev...