Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Immár egyértelműen bizonyítható, hogy kizárólag Orbán Viktor kormánya miatt nem jut hozzá Magyarország az európai uniós pénzekhez

– állítja a Demokratikus Koalíció.

Rónai Sándor a Demokratikus Koalíció brüsszeli képviselője online sajtótájékoztató keretében közölte, hogy pártja feljelentést tesz az Orbán-kormány ellen.

Rónai Sándor. Kép forrása: DKP.hu

Ronai szerint azzal bizonyosodott be a vád, hogy a kormányzat nem teljesíti az uniós feltételeket, nem fékezi meg, hogy a „fideszes milliárdosok ellopják az uniós támogatásokat”, nem „söprik ki a milliókat kereső fideszeseket” az egyetemek éléről, és nem biztosítják a bíróságok függetlenségét sem.

Egyszóval nem teljesítik az Unió feltételeit, így hazánk ezer milliárdoktól esik el.

A miniszterelnök „inkább megfosztja a külföldi egyetemi tanulmányokra vágyó diákokat az álmaiktól, de nem függeszti fel egy percre sem az uniós pénzek ipari mértékű ellopását” – fogalmazott a DK-s politikus, hozzátéve:

az Erasmus-diákösztöndíjak csak az első tételek az elbukott pénzmegvonások között, az orbáni korrupció miatt még több ezer milliárd forintot fog veszíteni az ország.

Az Erasmus-programmal tavaly 8800 magyar diák és 4000 felsőoktatási dolgozó kapott lehetőséget arra, hogy külföldi egyetemre járhasson. Hétfőn derült ki, hogy az Európai Bizottság 21 magyar alapítványi intézményt, köztük a Corvinust és a Semmelweis Egyetemet kizárta az Erasmus-programból.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: