Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elég érdekes helyről származik ez az idézet. Úgy tűnik hogy a Orbán felcsúti olvasószobájában érdekes könyvek lehetnek a polcon.

Bár sokan gondolnák, hogy ez a brilliáns szlogen Orbán vagy éppen Habony árpád fejéből pattant elő – ami igaz is lehet – de nem elsőként az is tuti, ugyanis a világtörténelemben már voltak olyanok akik mindezt kitalálták.

Sokáig hitték, hogy a mondás Rákosi Mátyástól származik, aki a MÁVAG gyárában egy beszédében úgy fogalmazott: magyar nép előre akar menni, és nem hátra.

Ám találtunk egy sokkal autentikusabb forrást, ahonnan Rákosihoz hasonlóan Orbán is ihletet meríthetett ez pedig nem más mint a nagy tanító V. I. Lenin.

Oroszország előre halad, nem hátra, bár ismétlem, nagyon lassan és szakaszosan

Vagyis pontos fordításban: “Oroszország előre megy, nem hátra”

Ez az idézet a Lenin összesben található, amikor Lenin egy Manchesteri újságírónak nyilatkozta ezt az orosz gazdasági helyzetet elemezve. Csakhogy Lenin azt is hozzátette:

Lassan és szakaszosan

Nos nem bizonyított, hogy innen származik egész pontosan az idézet – hiszen lehet csak a melegvíz újra feltalálása történt meg – de el tudjuk hinni hogy a felcsúti kandalló mellett esténként Orbán kezébe akad a Lenin összes.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Hoppá, mi történhetett?! Novák Katalin Orbán ellen beszélt az ENSZ közgyűlésén

Vagy kommunikációs hiba, vagy szándékosan, de Novák Katalin az oktatás fontosságáról és az iskolák elhanyagolását nevezte a legvégzetesebb hibának az ENSZ közgyülésén, miközben Magyarországon...

Szégyen és gyalázat: Ide jutottunk Orbánék miatt

Az Európai Unió legújabb vagyonfelmérési adatai a magyar háztartások számára semmiképpen sem hoztak jó híreket. A portfolio.hu által közölt jelentés szerint a magyar háztartások nettó...

Lerántotta a leplet Orbánék hazugságáról a szakember: Óriási bajban vagyunk

A kormány elhibázott gazdaságpolitikájáról, az inflációs helyzetről, valamint a felesleges kormányzati beruházásokról is beszélt Vajda Zoltán, a parlament Költségvetési Bizottságának MSZP-s elnöke az ATV...