Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Jámbor András ellenzéki képviselő nem fogja annyiban hagyni a végrehajtásokkal kapcsolatos visszásságokat.

Videóüzenetben jelezte Józsefváros és Ferencváros ellenzéki képviselője, hogy nem fogja szó nélkül tűrni a pofátlan végrehajtásokat.

„Talán ti is hallottátok azt az ügyet, hogy Shadl György felesége végrehajtóként visszadátumozott egy papírt, és egy 450 milliót érő villát 38 millió forintért adott el” – kezdte a videót a baloldali Szikra mozgalom vezetője.

„Azt gondolom, hogy ez egy olyan ügy, amit nem hagyhatunk ennyiben” – jelentette ki a politikus.

Véleménye szerint tovább kell vinni az ügyet és addig kell pörgetni ameddig nem lesz következménye.

Konkrét irányokat is megfogalmazott Jámbor. Első körben Varga Judit igazságügy miniszterhez fordul a politikus, méhgozzá három kérdéssel:

Megtörtént-e már az, amit Répássy Róbert államtitkár ígért a választási kampányban, mégpedig hogy ki fogja vizsgálni a végrehajtói kar ügyeinek visszásságait.

Másrészt ebben a konkrét ügyben folytatnak-e a vizsgálatot, hiszen állami hivatalokon keresztül folyt a dolog. Hogyan nem szúrták ki a hivatalok, hogy az ügyben keletkezett dokumentumok visszadátumozottak, illetve, hogy pecsétek és aláírások is hiányoznak a dokumentumokról.

Harmadrészt hogy milyen törvényi változásokat terveznek a végrehajtások ügyében, hiszen ma például az ingóságokat az értékük 1%-áért is el lehet árverezni, ami mégiscsak visszás. De említhetnénk azt is, hogy  adott esetben úgy lehet árverezésre bocsátani egy ingatlant hogy folyamatban van a törvényes jogorvoslati eljárás.

A politikus szerint alapvetően sok probléma van ezek nélkül is a végrehajtásokkal. Ebben a konkrét esetben a 450 milliós villának csupán a fele volt a volt férj tulajdona aki ellen a végrehajtás megindult – mégis a teljes villát árverezték el, méghozzá úgy, hogy a benne lakó volt feleség nem is tudott az eljárásról, csak mikor a végrehajtás megtörtént.

Jámbor András ezen túlmenőleg egy paritásos parlamenti bizottság felállítását is követeli, hogy az ilyen és a végrehajtással kapcsolatos egyébb visszásságokat rendezni tudja a parlament.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

A Fidesz eltakarítaná Horn Gyula emlékét – Az utcán tiltakoznak a volt miniszterelnök hívei

A Magyar Szocialista Párt utcára vonult Horn Gyula emlékének védelmében. Aláríásgyűjtésbe kezdett az MSZP azután, a Fővárosi Kormányhivatal és főispánja, Sára Botond el akarja tüntetni...

„Ez tárgyalóterem, nem kabaré” – Botrányba fulladt a Völner-Schadl ügy tárgyalása

Ez is egy pillanatfelvétel a NER belső ügyeiről, azonban ezt nem a Rogán-minisztériumban írják, így nem annyira rózsaszín cukormázas, mint ahogyan azt mutatni szeretik....

Alföldi Róbert lecsapott: Összeomlott az Orbán-i hazugsággyár

A Fideszhez kapcsolódó médiának még mindig helyreigazításokat kell tennie, legutóbb az Origónak kellett elnézést kérnie Alföldi Róbert színész-rendezőtől a hétvégén - írja a Telex "Az...