Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

180 kilóméter, néha több – tartja a legendás dalszöveg. Nos néhány nappal ezelőtt tanárok indultak Budapestre a híres Acélvárosból, hogy Orbánnak üzenjenek.

Nem normális az az ország ahol tanároknak gyalogszerrel kell elindulniuk ahhoz, hogy a hatalom meghallja a hangjukat. Mégis ma ott tartunk hogy máshogy nem lehet.

A Miskolcról indult Tudásmenet szombat délután a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnáziumnál ért véget, ahol a diák- és pedagógusszervezetek egyúttal demonstrációt is tartottak.

A megmozdulást a Tanítanék, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Tanárok a Tanárokért és az ADOM Diákmozgalom szervezte.

A Tudásmenet 180 kilométeres távjának egészét teljesítő szónokok – köztük Szűcs Tamás (PDSZ) és Gosztonyi Gábor (PSZ) – a többi között arról beszéltek, hogy reményeik szerint mihamarabb megszületik a szabad és gyermekbarát oktatás.

Hangsúlyozták a szolidaritás fontosságát, azt is megígérve, hogy amit tavaly elkezdtek az oktatás terén, azt idén is folytatják.

A demonstráción szó esett továbbá a magyar közoktatásban tapasztalható, a romákat sújtó „rendszerszintű” szegregációról. A felszólalók úgy vélték, hogy a belügyminiszter „rendőrállamot szervez a rendőrállamban, amit úgy fognak hívni: magyar oktatás”.

A fideszes szankciók tönkretesznek minket

– olvashattuk az egyik tiltakozó molínón és talán ezzel az egy mondattal lehet összefoglalni a jelenlegi helyzetet

Szintén elhangzott, hogy a magyar társadalom többsége a minőségi oktatás oldalán áll, a felszólalók emellett bírálták a pedagógusok tervezett értékelési rendszerét, amely szerintük csak arra jó, hogy büntessen és fenyegessen, valamint többször éles kritikát fogalmaztak meg a polgári engedetlenségben résztvevő 14 tanár elbocsátása miatt, akiket szolidaritásukról biztosítottak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

„Kártyavárként omolhat össze a rendszer”, ha Karácsonyék mintapere győz a bíróságon

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, egy friss sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy a Fővárosi Önkormányzat a mai napon jogi lépéseket tesz a szolidaritási hozzájárulással kapcsolatos, jogellenesnek...

Kést rántott egy idős nő Orbán Viktor születésnapján

Csak úgy áradt a keresztényi szeretet a szentmisén. A Gulyáságyú Média hírportál beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást kezdeményezett egy idős nő ellen, aki...

Újabb adóemelést jelentett be a kormány – sokaknak fog fájni

A 2024-es esztendőre szóló adócsomagot benyújtotta a kormány - értesült a HVG. Ezt az új intézkedést sokan kormányzati megszorítócsomagként értékelhetik, mivel számos területen érinti a...