Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Baranyi Krisztina töredelmesen bevallotta, kár volt hinnie abban, hogy egy elrontott szabályozást a Kormány képviselői ki tudnak javítani.

Ferencváros polgármestere közösségi oldalán tette közzé azt a törénetet, ami a magyar kis abszurd újabb felvonása is lehetne:

Tóth József XIII. kerületi polgármesterrel együtt, október végén hívtuk fel arra a Kormány figyelmét, hogy a két kerületben, önkormányzati házakban, szociális bérlakásokban élő 800 családra nem vonatkozik a lakossági energiaár, így piaci árat kell fizetniük a fűtésért.

A megoldást a Kormány Láng Zsoltra és Németh Szilárdra bízta, akik majd’ egy hónap elteltével, november 21-én ki is álltak bejelenteni, hogy mindent elintéztek, a mi szociális lakásainkban élők is egyenlőek mindenki mással, így ugyanannyit kell fizetniük a gázért, mint mondjuk a csepelieknek, vagy a budaiaknak.

Láng Zsolt külön hozzátette, hogy ez természetesen visszamenőleges hatállyal érvényes, így egyetlen hónapig sem kell a lakóknak nyolcszoros árat fizetni.

Csakhogy.

Már első olvasatra is gyanús volt a megjelent kormányrendelet. Nem találtuk a visszamenőlegességet. De nem akartam elhinni, hogy ezek a szakemberek – két kormánymegbízott – nem tudják, hogy mit jelentenek be.

Ezért december elején udvarias levelet írtam nekik, hogy nyugtassanak meg, erősítsék meg a visszamenőleges hatályt.

A Rezsibiztos az MVM-hez irányított, ők majd minden kérdésünkre válaszolnak!
Válaszoltak is:

“visszamenőleges hatályt a 470/2022. (XI. 21.) Korm. rendelet nem tartalmaz”, így polgármester asszony megkeresése a kormánybiztos úr felé továbbra is aktuális.”
Így december közepén újra írtam a rezsibiztosnak, hogy az MVM álláspontja szerint az általuk bejelentett szabályozás nem visszamenőleges hatályú, így a lakóinknak csak 2023 januárjától jár a rezsicsökkentett ár, így ők csak ekkortól fognak kedvezménnyel számlázni.

Augusztustól decemberig nem.

Azóta is várom Németh Szilárd vagy Láng Zsolt válaszát. Mert ígéretük szerint megvédik a magyar családokat (legújabban az önkormányzatokat is) az energia árrobbanás hatásaitól.

A jelek szerint van akit megvédenek, van akit nem.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: