Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Európai Unió statisztikai hivatalának, sajtóban megjelent adatai immár egyértelmű bizonyítékai annak, hogy az Orbán-kormány elvesztegette Magyarország elmúlt 13 évét – írja friss közleményében a Demokratikus Koalíció.

A DK szerint: Se a magyar minimálbér, se a magyar átlagfizetések nem közeledtek egy tapodtat sem a legtöbb uniós tagállam bérszínvonalához.

Sőt, több mutatóban leszakadtunk Európától, a román minimálbér pedig már magasabb, mint Magyarországon.

Az Árnyékkormány szerint Orbán Viktor 13 éve alatt egyre csak távolodtunk az európai uniós átlagbérektől, és ez csak folytatódni fog, mert az Orbán-kormány gazdaságpolitikája az olcsó munkaerőn, a forint tönkretételén és a fideszes milliárdosok cégeinek segítésén alapul.

Ezzel szemben az Árnyékkormány szerint európai minimálbérre és előrelátó gazdasági döntésekre van szükség a magyar bérek növekedéséhez.

Ezt 13 év alatt sem sikerült elérnie az Orbán-kormánynak, ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen esélye arra, hogy a magyar dolgozók végre tisztességes, európai szintű fizetést kapjanak a munkájukért.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csend lett: Az MSZP elnöke sarokba szorította Orbánékat a parlamentben (+videó)

„Fektessenek a tudásba, az összeszerelés felől tereljék a kutatás és fejlesztés felé a magyar gazdaságot, számolják fel a piacot agyonnyomó korrupciót, és válogassák meg,...

Pataky Attila gyakorlatilag szerelmet vallott Orbánnak

Pataky Attila, az Edda Művek együttes frontembere, exkluzív interjút adott a Mandinernek, ahol nyíltan beszélt az őt ért kritikákról, a földönkívüli élet létezéséről, a...

Tragikus adatokkal ált elő Dobrev Klára

Az árakban az első, a bérekben az utolsó helyre került Magyarország az elmúlt 13 évben Európában – mondta a DK árnyék-miniszterelnöke szombati online sajtótájékoztatóján. Dobrev...