Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kemény és nehéz szavakat mondott el Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. Osztott kemény szavakat jobbra és balra is.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció vezetője csütörtöki bejegyzése gyakorlatilag megmozgatta az álló vizet mind az ellenzéki, mind a kormányoldalon.

A DK elnöke szerint ugyanis: Tönkremehet valaki úgy is és akkor is, ha ezt még nem tudja, mi több, ha esetleg még más se látja azt.

Mert nem feltétlenül akkor megy valami tönkre, ha darabjaira hullik, hanem akkor, amikor már nem teljesíti létezésének értelmet adó feladatát – vélekedett, majd konkrétan meg is mondta mire gondolt.

Tönkrement a Fidesz, mert már semmit nem jelent nekik Kölcsey parancsa: “a haza minden előtt”. A párt fasiszta bűnszövetkezet lett.

Uralkodtak a mi környékünkön náluk aljasabb rendszerek is. Ideig-óráig. De nem lehet túljárni a történelem eszén.

A Fidesz ezzel próbálkozik. Rajta fog veszni. Mert a történelmi élet sikerességének záloga nem a fizikai nagyság, hanem a szellem, az erkölcs nagyszerűsége. Akiből ez hiányzik, az bukni fog. A Fidesz bukni fog -jelentette ki Gyurcsány.

De az ellenzéki világról is sarkos véleményt fogalmazott meg:

Persze tönkremehet jónéhány ellenzéki párt is. Esetükben is lehet az a helyzet, amikor látszólag még vannak, de valójában már nincsenek. A vegetálás ugyanis nem egyenlő az élettel.

A valóban működő ellenzéki párt kormányzóképes, szervezett, alternatív politikai erő. Akik ezen képességeket nem birtokolják, azok még ha láthatóak is, de már tönkrementek.

Ezek az ellenzéki pártok talán még nem vesztek el örökre, de ha valóban működni akarnak, akkor újra össze kell őket rakni. Ki-ki maga sorsának kovácsa. Mi is.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: