Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Fontos lépéseket sürgetnek a Szocialisták.

Az MSZP néhány napon belül tárgyalásra hívja az ellenzéki pártok vezetőit, hogy mondják el elképzeléseiket a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választásokra való felkészülésről.

A helyi önkormányzati választásoknál nincs más út, össze kell fogni, egy egy elleni küzdelemre kell majd fókuszálni. 2019 sikere annak volt köszönhető, hogy sikerült tárgyalóasztalhoz ülni helyben a szereplőknek, és közös álláspontra jutni.

Most is ez a recept.

„Akkor járunk jó úton, hogyha összeadjuk az erőinket, (…) és nem egymással foglalkozunk”

– hangsúlyozta Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke, az egykori Éhégmenetek szervezője a Klubrádió Megbeszéljük! című műsorában, hozzátéve: felesleges energia azzal foglalkozni, ki a legerősebb a kicsik között.

Azt mondta, az MSZP szerint a teljesítmény igazi fokmérője ma is az előválasztás, és ha most szerveznének ilyet, az MSZP abban is „keményen hely tudna állni”.

„Az előválasztásban (…) meg lehet nézni, hogy kik az elfogadhatatlanok, és kik azok, akik léteznek és nem léteznek” – reagált a DK legutóbbi megnyilvánulásaira.

„Lehet itt foglalkozni (…) a százalékokkal, (…) de ettől sokkal fontosabb, (…) hogy a nap végén, amikor kampányolni kell (…), aláírást gyűjteni, (…) ki kell menni az utcára, (…) plakátolni kell, akkor aktivistákra lesz szükség”, ebben pedig az MSZP „hagyományosan” jól áll.

Egyszerűen nem lehet megúszni a pártépítést” – figyelmeztetett, hozzátéve: a
teljesítményversenyben tartalmi versenyre van szükség, az MSZP pedig, ha van partner, nyitott a politikai vitákra arról, „hogy mit gondolunk az Orbán utáni világról”.

Pártjáról a társelnök azt mondta: „nincs rossz állapotban”; nagyon sok helyen tagfelvétellel kezdik taggyűléseket, jönnek fiatalok; az MSZP társult ifjúsági szervezete, a Societas tisztújítást tartott és nagy lendülettel kezdett dolgozni: politikai iskolát indítottak és fiatalokat képeznek.

A közös érdek az, hogy le kell váltani az Orbán-kormányt. A teljesítményverseny legjobb eszköze is az előválasztás.

Az MSZP együttműködés-párti. Arra készülünk, hogy önállóan mérettessük meg magunkat, de nyitottak vagyunk az együttműködésre. Nem kérdés, hogy az önkormányzati választásoknál együttműködésre van szükség, az EP-választásokon pedig majd eldől, hogy önállóan, vagy közös listán indul-e az ellenzék.

Az MSZP mind a két lehetőségre készen áll.

A választás világos: a nagytőkét kiszolgáló Fidesz, amelyik információs buborékokkal, propagandagépezettel, lerombolt oktatással és elinflált választási pénzosztással vezeti félre és tartja szegénységben honfitársaink tömegeit, vagy az együttérző, okos, jövőre figyelő, európai baloldali koalíció, amely képes és akar is segíteni a válság által sújtott milliókon, új tudást, új esélyt, magasabb fizetést kínálva.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: