Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Komoly és drámai következménye lehet a “piszkos alkunak”

Bár még a tél közepén sem járunk és egyelőre enyhe volt az időjárás, az európai gázellátást felügyelő GIE adatai szerint folyamatosan csökken a magyar gáztározók töltöttsége, miközben más uniós országok gáztartaléka nő

– állapítja meg Vajrú László a Demokratikus Koalíció árnyékminisztere.

Véleménye szerint minez nem csoda, hiszen a világpiaci gázár – például az uniós gázársapka miatt – drasztikusan csökkent, Európa pedig az Ukrajnát megtámadó Oroszország helyett más forrásokból vásárol gázt.

Az Árnyékkormány szerint az Orbán-kormány miatt nincs elegendő gáz a magyar tározókban, mert Orbán és Putyin piszkos alkuja miatt nem gondoskodtak az orosz gázon kívül más gázbeszerzési forrásokról, és inkább méregdrágán, a világpiaci ár többszöröséért vásárolnak gázt Oroszországtól.

Miközben az Európai Unió többi tagállama nem hagyja zsarolni magát és nem akarja finanszírozni Putyin háborúját, Orbán inkább az orosz gázfüggőséget választotta.

Emiatt fizetnek a magyar emberek hétszeresére emelt gázárat és emiatt ürülnek ki a gáztározók a tél közepén.

Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a gázellátás biztonságos és megfizethető legyen mindenki számára – zárja közleményét a DK.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: