Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elfogtak, majd három rendbeli rablással meggyanúsítottak a nagykőrösi rendőrök két fiatalkorút. Egy idős párra, valamint egy kisfiúra támadtak, azóta letartóztatásban vannak – írja a Police.hu

A nyugdíjas párt az utcán látta meg a két fiatalember 2022. december 29-én kora este.

Az idős férfit hirtelen megragadták és a földre rántották, az ütésüktől elesett asszonyt megrugdosták, majd elvették fülbevalóját.

A férfi feltápászkodott és próbált volna segíteni, támadói azonban nem engedték, helyette átkutatták a ruháját, elvették cigarettáját, pénztárcáját, miközben azt szajkózták:

„Pénz kell!”, Pénz!, Pénz!, Pénz!”

A megfélemlített idős mindenét átadta. A támadók elmenekültek, ám egy órán belül a riasztott rendőrök felkutatták és elfogták őket.

Kiderült, menekülés közben, a helyszín közelében egy hazafelé tartó kisfiút szorítottak a falhoz, fölé tornyosultak és fenyegetőzve a kabátját követelték. A megrémült gyermek odaadta, majd egy szál pólóban, zokogva elszaladt.

A rendőrök a rabolt zsákmányt megtalálták, a kabátot a 17 éves gyanúsítottról vették le, de a fülbevaló, a cigaretta és a pénztárca is visszakerült tulajdonosához.

A 17 éves, iskolába nem járó gyanúsított beismerő vallomást tett, 16 éves, 7. osztályos, gondozási helyéről rendszeresen megszökő társa nem kívánt beszélni. Mindkettejük ellen folynak egyéb büntetőeljárások, elsősorban vagyon elleni bűncselekmények gyanúja miatt.

A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság azóta letartóztatta a két fiatalembert, akik ellen három rendbeli rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Nagykőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: