Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sokan fogadták komoly megdöbbenéssel a hírt, hogy a kormány a DK-s kerületeknek nem ad rezsitámogatást.

Bárcsak azt mondhatnám, nagy megdöbbenéssel fogadtam a hírt, miszerint a kormányzat idén is uralkodói kegyként osztogatja a közpénzt, ahogyan tette azt az elmúlt években – mondta el Kiss László a DK Óbudai polgármestere.

Majd úgy folytatta: Ám sajnos nem döbbentem meg. A III. kerület – számos más kerülettel illetve Hódmezővásárhellyel együtt – nem kapott még morzsákat sem a király asztaláról. Nem döbbenek meg ezen, mert pontosan ez volt az elmúlt évek gyakorlata is.

Az állami rezsikáosz hozzávetőlegesen ötmilliárd forinttal növeli meg önkormányzatunk terheit. Erről minden kormányzat által kért adatot elküldtünk, ám választ nem kaptunk.

Valóban hívtak személyes találkozóra, amire új időpontot kértem valamint azt, hogy több polgármestertársammal közösen vehessünk részt ezen – hiszen sajnos a rossz tapasztalatok miatt szerettem volna,ha tanúk előtt kell vállalniuk a mondataikat.

Csupán egy sértődött válaszlevelet kaptunk, új időpontot nem. Ennyit arról szerettek volna e valóban tárgyalni velünk?!

Az, hogy vannak ellenzéki kerületek és települések, amelyek kaptak – a kormánypártiakhoz képest természetesen jelentősen kevesebb – támogatást, nyilvánvaló szándék a kormány részéről, hogy megossza a nem fideszes polgármestereket. Vannak olyanok, akiknek megsimogatják a buksiját, másoknak meg virgácsot adnak.

Őszintén meglep, hogy szép számmal vannak közülünk, aki bedőlnek ennek és megcsókolják a morzsákat dobáló kezet. Lelkük rajta.

Természetesen nem hagyom tétlenül, hogy a kormányzat a normatív támogatásokat egyenlőtlenül, kegyként osztogassa, ezért szeretném jelezni, hogy bírósághoz fordulok a nekünk megillető források megszerzéséért!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: