Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Végre nem csak szavakban tesznek Orbán ellen, de újra a tettek beszélnek.

180 kilóméter hosszan indulnak el Budapest felé az elégedetlen pedagógusok, diákok, szakszervezetek és civilek. Ezt a távot nem máshogy mint gyalog teszik meg a tiltakozók.

A Miskolctól Budapestig elindult „Tudásmenet” célja világos, megmutatni, hogynem csak szavakban tiltakozzanak a kormány embertelen és káros politikája ellen.

A menet nem véletlenül indul éppen Miskolcról a Herman Ottó Gimnáziumtól, ugyanis elsőként a pedagógusok jogaiért szót emelő Dezsőfi György igazgatóhelyettest függesztették fel pozíciójából.

Majd 180 kilométer gyaloglás után, szombat délután a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumhoz érkeznek meg, ahonnan tavaly öt tiltakozó tanárt rúgtak ki. A menethez nem csak szülők és tanárok csatlakoztak, hanem az egykori Éhségmenet tagjai is.

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke is ott van az oktatásért aggódó szülőként, egykori szakszervezeti vezetőként, az Éhségmenet korábbi szervezőjeként Tudásmenetben– derült ki az MSZP facebook oldaláról.

Komjáthi Imre a menetben haladva elmondta: “amikor 2012-ben az első Éhségmenetet indítottuk, még nem gondoltuk, hogy egy nap nem közmunkások, nem a jogos jussukért tiltakozó munkásemberek fognak menetelni, hanem tanárok és diákok.”

Egyébként az  eseményt szervező Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Tanítanék és a NoÁr Mozgalom ezzel az újabb akcióval szeretné felhívni a figyelmet az oktatás problémáira. Totyik Tamás, a PSZ alelnöke a Népszavának elmondta, az első napon a 3-as úton Bükkábrányig gyalogolnak.

Minden településen, ahol megállnak, szeretnének helyi pedagógusokkal találkozni és újabb csatlakozókat is várnak. Menetrend szerint szombaton érkeznek meg Budapestre.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

A Fidesz eltakarítaná Horn Gyula emlékét – Az utcán tiltakoznak a volt miniszterelnök hívei

A Magyar Szocialista Párt utcára vonult Horn Gyula emlékének védelmében. Aláríásgyűjtésbe kezdett az MSZP azután, a Fővárosi Kormányhivatal és főispánja, Sára Botond el akarja tüntetni...

„Ez tárgyalóterem, nem kabaré” – Botrányba fulladt a Völner-Schadl ügy tárgyalása

Ez is egy pillanatfelvétel a NER belső ügyeiről, azonban ezt nem a Rogán-minisztériumban írják, így nem annyira rózsaszín cukormázas, mint ahogyan azt mutatni szeretik....

Alföldi Róbert lecsapott: Összeomlott az Orbán-i hazugsággyár

A Fideszhez kapcsolódó médiának még mindig helyreigazításokat kell tennie, legutóbb az Origónak kellett elnézést kérnie Alföldi Róbert színész-rendezőtől a hétvégén - írja a Telex "Az...