Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Végre nem csak szavakban tesznek Orbán ellen, de újra a tettek beszélnek.

180 kilóméter hosszan indulnak el Budapest felé az elégedetlen pedagógusok, diákok, szakszervezetek és civilek. Ezt a távot nem máshogy mint gyalog teszik meg a tiltakozók.

A Miskolctól Budapestig elindult “Tudásmenet” célja világos, megmutatni, hogynem csak szavakban tiltakozzanak a kormány embertelen és káros politikája ellen.

A menet nem véletlenül indul éppen Miskolcról a Herman Ottó Gimnáziumtól, ugyanis elsőként a pedagógusok jogaiért szót emelő Dezsőfi György igazgatóhelyettest függesztették fel pozíciójából.

Majd 180 kilométer gyaloglás után, szombat délután a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumhoz érkeznek meg, ahonnan tavaly öt tiltakozó tanárt rúgtak ki. A menethez nem csak szülők és tanárok csatlakoztak, hanem az egykori Éhségmenet tagjai is.

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke is ott van az oktatásért aggódó szülőként, egykori szakszervezeti vezetőként, az Éhségmenet korábbi szervezőjeként Tudásmenetben– derült ki az MSZP facebook oldaláról.

Komjáthi Imre a menetben haladva elmondta: “amikor 2012-ben az első Éhségmenetet indítottuk, még nem gondoltuk, hogy egy nap nem közmunkások, nem a jogos jussukért tiltakozó munkásemberek fognak menetelni, hanem tanárok és diákok.”

Egyébként az  eseményt szervező Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Tanítanék és a NoÁr Mozgalom ezzel az újabb akcióval szeretné felhívni a figyelmet az oktatás problémáira. Totyik Tamás, a PSZ alelnöke a Népszavának elmondta, az első napon a 3-as úton Bükkábrányig gyalogolnak.

Minden településen, ahol megállnak, szeretnének helyi pedagógusokkal találkozni és újabb csatlakozókat is várnak. Menetrend szerint szombaton érkeznek meg Budapestre.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: