Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A szociológus közösségi oldalán osztotta meg véleméynét, melyet változtatás nélkül közlünk:

Mennyit törhette a fejét a propaganda kommandó, hogy hogyan lehetne egy üzenetbe sűríteni, hogy a miniszterelnök jó ember, aki szeret adakozni, fontos számára, hogy támogassa a rászorulókat, ugyanakkor azonban nem hajlandó tudomást venni arról, hogy Magyarországon vannak nélkülöző felnőttek és gyerekek, akiknek legalább Karácsonykor, a szeretet ünnepén járna egy simogató gesztus, egy kedves szó, apró ajándék.

Mert hát szerinte ugyebár nálunk nincsenek éhező és fázó szegény emberek vagy ha mégis, akkor ők mind csak maguk tehetnek nyomorukról.

Aki dolgozik, boldogul – hajtogatta Kádár János és sulykolja ma Orbán Viktor.

Amiről nem beszélünk, az nincs. Így juthatott a PR kommandó tagjainak eszébe az újabb “zseniális” ötlet, hogy a miniszterelnök ajándékokkal megrakott autójával egy kutyamenhelyet keressen fel. Mert nálunk csak a kóbor kutyák szorulnak a miniszterelnök támogatásra.

És a csomagtartó valóban roskadozott az állateledeltől és mindenféle kutyák számára hasznos ajándéktól.

Orbán Viktor elégedetten járatta végig pillantását, a mi pénzünkből ajándékkal telerakott csomagtartón, valószínűleg velünk együtt ő is akkor látta először.

Persze egyáltalán nem azt akarom ezzel mondani, hogy a menhelyen lévő állatoknak nem kell segíteni , de kell, sőt, nagyon is!

De mégis! Különösen olyan időkben, amikor közeledik a kétmillióhoz Magyarországon a nélkülözők aránya, amikor nemcsak a nyugdíjasok és a munka nélkül maradtak, hanem az alsó és középső középosztályhoz tartozók is rettegnek a rezsiszámláktól, a karácsonyi bevásárlástól és legfőképpen a lecsúszástól, akkor talán legalább Karácsonykor járna nekik a miniszterelnöktől egy-két együttérző mondat, biztató szó, egy szerény gesztus.

Egy jelzés, hogy tudja, hogy ők is az ő népéhez tartoznak, mi több, alapvetően rájuk épít, amikor arról arról beszél, hogy még legalább 16 évig szeretne hatalmon maradni. Minél szegényebb valaki, annál nagyobb eséllyel szavaz a jelenlegi hatalomra.

Nem azért, mert jól érzi magát a nyomorban, hanem mert Orbánék mindig kitalálják, hogy mi az, amitől az éhezésnél is fázásnál is jobban rettegnek az emberek.

Most éppen a háborúval való fenyegetőzés a leghatékonyabb fegyver az ellen, hogy a nyomorgók és lecsúszástól rettegők haragja azok ellen forduljon, akik ebbe a helyzetbe taszították őket.

“A kis nyúl didereg, megbújik a földön, nem baj, ha hull a hó, csak vadász ne jöjjön!”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: