Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma van a Budapesti Értéktőzsde első kereskedelmi napja az ünnepek után és hát nagyon úgy néz ki, hogy a kormány karácsonyi ajándéka igencsak megmozgatta a pénzpiacokat.

Komoly zavar támadt a Budapesti Értéktőzsdén azután, hogy az éjszaka leple alatt, közvetlenül karácsony előtt komoly adóemelést jelentett be az Orbán-kabinet.

Röviden: különadót vetettek ki a Magyarországon termelő gyógyszergyártókra árbevétel-arányosan. Ez mindamellett hogy áremelkedéshez vezethet a hazai gyógyszerpiacon újabb negatív következményt is magával hozott.

A magyar Richter Gedeon gyógyszergyár részvényei ugyanis az első kereskedelmi napon azonnali zuhanásba kezdtek, ezzel pedig magával rántva a teljes magyar tőzsdét.

“A piacnyitás után esik a magyar tőzsde, a BUX jelenleg 1,7 százalékos mínuszban van. A hazai blue chipek közül az OTP jegyése 0,1 százalékos mínuszban van, a Mol 0,3 százalékkal került lejjebb, a Richter a különadó bejelentése után jelentős, 5,9 százalékos mínuszban van, a Magyar Telekom pedig egy százalékot esett” – ezt már a Portfolio.hu nevű szaklap teszi hozzá.

Ezt okozta tehát az első tőzsdei napon a kormány káoszos vezetése.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: