Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagy fogás.

A Keleti pályaudvarra érkezett egy vonat 2022. december 19-én hét óra körül, amelyen egy férfi késsel a kezében ült le az egyik utas mellé.

A kést a fiatalnak szegezte, és értékei átadására szólította fel, mire az mobiltelefonját és bankkártyáját átadta a rablónak.

A vonatról leszállva egy közeli bankautomatához mentek, ahol a rabló pénzfelvételre utasította a sértettet.

Az így megszerzett 40.000 forint nem volt elég; két doboz cigaretta megvételét is követelte áldozatától.

Néhány órával később a férfi újabb áldozatot szemelt ki magának. Egy XIV. kerületben sétáló fiatal mögé lépett, majd – késsel a kezében – megfenyegette, és értékei átadására szólította fel. Ismét sikerrel járt; ezúttal egy telefont, egy fülhallgatót és pénzt lopott el.

A zsákmányszerzés itt még nem ért véget; a támadó 15 óra 30 perc körül társával együtt Kistarcsánál felszállt a HÉV-re, ahol az egyik utastól az értékeit követelte.

Miután a férfi a kérést nem teljesítette, társa egy kést vett elő akaratának érvényesítésére. A támadók a férfi zsebéből kivették annak mobiltelefonját, majd leszálltak a szerelvényről és a helyszínről távoztak.

 A budapesti rendőrök még a bűncselekmények estéjén elfogták, majd a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították a 34 éves L. Richárdot.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki három rendbeli rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt, amely során a bűncselekmények elkövetését beismerte.

A nyomozók a férfi őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Társát a rendőrök szintén elfogták és kihallgatását követően őt is őrizetbe vették.

Police.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Újabb megszorítást leplezett le az MSZP – Orbánék ismét ordenáré módon hazudtak az embereknek

Az MSZP szerint januártól túladóztatná az autósokat a Fidesz, mivel egy liter benzin esetében 16,5 forinttal, egy liter gázolajnál 18,6 forinttal több adót szedne...

Kínos kérdések merültek fel a tárgyalóteremben: Újra felmerült Varga Judit neve a Völner-Schadl perben

Kedden a Fővárosi Törvényszéken folytatódott tovább  a Schadl-Völner nevével fémjelzett korrupciós botrány tárgyalása. F. Vivien, a vád koronatanúja kerül a bíróság elé - számolt...

Fontos: Hatalmas bajban lesznek a nyugdíjasok a szakértő szerint

Farkas András nyugdíjszakértő a Portfolio.hu-nak nyilatkozva rámutatott: a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlannak bizonyul, jellemző rá a kaotikusság és az átláthatatlanság. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ)...