Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nincs semmi látnivaló, minden a legnagyobb rendben van.

Orbán Viktor ma délelőtt 10 órától rendkívüli év végi kormányinfót tart, ahol újságírók is kérdezhetik a miniszterelnököt.

A rendszerváltás óta ez volt Magyarország legnehezebb éve – jelenti ki Orbán Viktor a ma délelőtti rendkívüli kormányinfón.

Magyarország a miniszterelnök szerint ebben a nehéz helyzetben is rendkívüli teljesítményt nyújtott.

Orbán szerint a választáson meg kellett védeni Magyarország szuverenitását a nemzetközi erőktől. „Csak az eddig felszínre került tények alapján hárommilliárd forint állt szembe hárommillió szavazóval, és az utóbbiak győztek.”

Nincs még egy olyan ország az Európai Unióban, ahol 1990 óta ne tartottak volna előrehozott választásokat – szögezi le Orbán, aki szerint ezt a hungarikumot sikerül fenntartani, az áprilisi választás eredményeként is stabil, kiszámítható kormány alakult.

Orbán szerint nagy teljesítmény továbbá, hogy sikerült kimaradni a háborúból.

Szerintem Európa nagy része már benne van a háborúban.– mondja Orbán, aki szerint több száz magyar is meghalt a háborúban, hiszen az ukránok besorozták őket. A háborúnak egyelőre szerinte csak vesztese van: szankciós, háborús felárakat fizetünk.

Ez nem a mi háborúnk, de segítettünk az ukránoknak: rengeteg embert fogadtunk be, és mindenkinek ellátást biztosítottunk.

Orbán  kiemelkedő teljesítménynek azt tartja, hogy álljuk a migrációs nyomást, immár nemcsak délről, hanem Ukrajnából is.

Azt is kiemelte, hogy finanszírozni tudtuk a megemelkedett energiaárakat: ugyanazért a mennyiségű energiáért 10 milliárd euróval többet kellett fizetni (ez 4 ezer milliárd forint). Magyarország erre úgy volt a képes, hogy közben a lakossági rezsivédelmi rendszert meg tudta védeni – sorolta Orbán.

Nem ismerek még egy olyan országot, mely minden családnak minden hónapban 450 eurónyi támogatást tudna nyújtani havonta az energiárakra. Orbán szerint ez 2023-ben is így lesz.

Orbán Viktor ezután felsorolta a 2023-as év céljait:kimaradni a háborúból, kimaradni az európai recesszióból,  egy számjegyű infláció, a 25 év alatti fiatalok szja-kedvezményét kiterjesztik a 30 év alatti, gyermeket vállaló nőkre. Erről már a mai kormányülésen döntés születhet.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Hoppá, mi történhetett?! Novák Katalin Orbán ellen beszélt az ENSZ közgyűlésén

Vagy kommunikációs hiba, vagy szándékosan, de Novák Katalin az oktatás fontosságáról és az iskolák elhanyagolását nevezte a legvégzetesebb hibának az ENSZ közgyülésén, miközben Magyarországon...

Szégyen és gyalázat: Ide jutottunk Orbánék miatt

Az Európai Unió legújabb vagyonfelmérési adatai a magyar háztartások számára semmiképpen sem hoztak jó híreket. A portfolio.hu által közölt jelentés szerint a magyar háztartások nettó...

Lerántotta a leplet Orbánék hazugságáról a szakember: Óriási bajban vagyunk

A kormány elhibázott gazdaságpolitikájáról, az inflációs helyzetről, valamint a felesleges kormányzati beruházásokról is beszélt Vajda Zoltán, a parlament Költségvetési Bizottságának MSZP-s elnöke az ATV...