Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Miközben a politikai színház működik sok jel mutat arra, hogy hatalmas belháború van a Fideszben.

Politikailag ledugózva ugyan, de a háttérben fővárosi szervezeteket oszlatnak fel a Fideszben és látszólag nagy csata mehet a háttérben.

Forrásaink szerint a Matolcsy nyilatkozat csak a jéghegy csúcsa, ennél komolyabb törések is vannak a nagyobbik kormánypárt berkein belül.

Most feltehetőleg a belharc egy újabb fejezetéhez érkeztünk el, ugyanis egy ismert politikust váltottak le:

Az Index információi szerint leváltják Hoppál Pétert, a Kulturális és Információs Minisztérium államtitkárát. Posztját a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője veszi át.

Távozik a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkári posztjáról Hoppál Péter. A politikust 2022. május 25-én Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök nevezte ki a Csák János miniszter irányítása alatt újonnan alakult Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkárává.

Hoppál Péter 2006-tól 2014-ig pécsi önkormányzati képviselő, 2010-től a Fidesz–KDNP-frakció vezetője, illetve az Európa Kulturális Fővárosa 2010 programot felügyelő Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke volt. 2009 óta országgyűlési képviselő, 2013–2014-ben a Fidesz szóvivője volt. 2014–2018-ig az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára volt.

2018-ban az Országgyűlés Kulturális Bizottságának alelnökeként és az EMMI kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztosaként folytatta munkáját. 2022. május 25-től a Csák János miniszter vezette Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: